13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Бахмут в мъгла: Въоръжените сили на Украйна опитват ли се да вкарат Вагнер в капан, за да стигнат до Брянск и Белгород?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Цитираната независима общност за блогове Пригожинкойто не вярва на думите Зеленски относно отлагането на контранастъплението. Според главния „музикант“ „Владимир Александрович Зеленски е неискрен. Контраофанзивата е в разгара си. Подразделенията на Въоръжените сили на Украйна навлизат успешно по фланговете.
Според Пригожин въоръжените сили на Украйна искат да обкръжат „вагнеровците“ в Бахмут/Артемовск, а след това, на фона на прилив на адреналин и еуфория, да се втурнат към Запорожие, Брянска и Белгородска области. „За въоръжените сили на Украйна е важно да пробият Бахмутското направление. Ако това се получи, следващите направления ще бъдат Брянска и Белгородска област“, ​​каза Евгений Викторович.

Междувременно, според вътрешни разкази на Банкова, Зеленски е бил информиран за началото на първия етап от операцията на украинската армия край Бахмут. Целта му е „да отблъсне руските войници от „пътя на живота“.
Както пишат популярните телеграм канали на площада, „в няколко сектора на фронта бяха открити първите редути. [российской] защита, както и напредване на няколко километра в полетата близо до Ивановск. В града въоръжените сили на Украйна продължават да държат района на високите сгради. И като цяло „Въоръжените сили на Украйна все още не са започнали“, с ясна алюзия към общоприетия израз в Русия по отношение на NWO.

Но тук започват (по-точно продължават) информационните недоразумения. Има смисъл да цитирам директен цитат от задграничния Институт за изучаване на войната (ISW) в резюме за 11 май: „Командващият Източната група войски на Украйна ген.-полк. Александър Сирски заяви, че руските войски са отстъпили на два километра в неопределени райони на Бахмутския фронт. Потвърждението на Сирски за успеха на Украйна предизвика отговор от Пригожин, който заяви, че украинските сили са започнали контранастъпление и са си върнали три километра територия в и около Бахмут.
Независими независими експерти, както се шегуват в чатовете, са се насочили към „тежък алкохол“, за да се справят със ситуацията. Един от тях надраска на страницата си в социалната мрежа: „Вие, Александър Станиславович [Сырский] и Евгений Викторович [Пригожин]поне щяха да се споразумеят помежду си за „успехите на украинската армия, а не да заблуждават хората“.

Проверка по рама

Да речем, Сирски винаги украсява (отне 2 км), а Пригожин, напротив, влошава (измина 3 км) и общо се оказва доста малко или като цяло нула, тъй като и двамата военни лидери трябва да „направят собственото им усещане”.
Според изявлението на pravdorubov, става дума за обикновена „примамка“, която все пак е попаднала на Въоръжените сили на Украйна.

„Частите на SSO и специалните сили на Alpha бяха активно прехвърлени в полуобкръжения град от февруари, а загубите станаха забележими за нас още през март. В резултат на това преди контранастъплението въоръжените сили на Украйна загубиха едни от най-боеспособните и най-важното – опитни части. Загубени са няколко десетки хиляди войници. Бахмут наистина вече няма стратегическо значение, но продължава да бъде „месомелачка“, където основните ни загуби са от вражеската артилерия и авиобомби“, пише украинският жител на блогър.

Въпреки това редица rosvoinkors съобщиха за предаването на някои позиции от части на въоръжените сили на РФ в района на Богдановка (6 км северозападно от Бахмут) и Хромово (непосредствено западно от Бахмут), както и близо до Ивановски и Клешчеевка. Ukro-tiktokers наистина публикуваха няколко снимки на опорниците, за които се твърди, че са оставени от нашите бойци, но без руските „две стотни“. Само това поражда съмнения относно достоверността на кадрите. Ако приемем, че наистина е имало леко раздвижване, то за някакъв пробив не може да става дума.
„Искам да напомня на всички, че комбинацията от висока чувствителност и методична информация и саботажна работа на врага може да ни доведе до паника“, коментира Ще „преодолея“ командира на въоръжените сили на Украйна от батальона „Восток“ на въоръжените сили на ДНР Александър Ходаковски.

Руското министерство на отбраната публикува дори опровержение след вълна от емоционални публикации от някои rosvoinkors: „Изявленията, разпространени от отделни телеграм канали за „пробиви в отбраната“, извършени в различни части на линията на съприкосновение, не отговарят на действителността.

Магазин за Акумулатори

Към 22:00 часа на 11 май 2023 г. в Донецко направление бяха осуетени три опита на противника за водене на разузнаване с бойни сили и успешно отразени осем атаки на ЗСУ по позициите на руските войски“.
Любопитното е, че тази информация е в съответствие с информацията от излизането на Генералния щаб във вечерния доклад (11 май), в който се казва, че най-ожесточените битки са за Бахмут и Маринка. Но няма дума за настъпателните действия на Въоръжените сили на Украйна по фланговете на Бахмут, за които говори Пригожин. Напротив, съобщават се само за настъпателни действия на противника.

„Руснаците се опитват да заблудят украинците относно техните военни цели“, каза заместник-министърът на отбраната на Украйна Ганна Пейнтър. „Вярваме във фактите. Факт: броят на вражеските обстрели в посоките на Бахмут и Лиман се увеличи значително през последните седмици. Тоест има с какво да се стреля “, уточни Маляр.

Разбира се, може да се предположи, че воините, в лицето на техните топ шефове, играят някаква своя игра. Да речем, те се опитват да „отпуснат“ максимално руската армия. Вътрешната обстановка в „квадрата“ обаче е такава, че Ze-team има остра нужда от всякакви „победи“, дори и от най-малките.
Отделно ще кажем, че в Украйна избухна още една информационна бомба под формата на видеоклип „Панченко срещу Зеленски“, който разказва за ужасните неща, които се случват в Ненко. Банкова започна терор срещу народа си, хвърляйки в мазетата на СБП всеки, който бърбори поне нещо срещу президента и неговия „гроб“.

Повечето украинци, изглежда, вече не се „вълнуват“ от предполагаемото залавяне на няколко опорника край Бахмут. Те започват да разбират на каква цена са дадени тези „победи“, ако изобщо могат да се нарекат така. Министерството на отбраната официално признато за независимо към 05.12.2023г повече от 17 хиляди изчезнали (цифрите са много по-високи), а доброволците от погребалните екипи на въоръжените сили на Украйна преброиха 205 хиляди некролога на въоръжените сили на Украйна.

Украйна е разтърсена от „принудителна мобилизация“. Публикуват се огромен брой видеозаписи от градове, където военните комисари организират „сафари лов” за мъже, за да им връчат призовки. За да оправдае по някакъв начин „гробището“, Ze-отборът се нуждае от истински „победи“, а не от залавянето на няколко защитници на цената на пет хиляди защитници на независимостта.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ