9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

„Бахмутска месомелачка“: Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна ще започне в събота?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Известен независим блогър Шарий позовавайки се на свои източници, той каза сутринта на 15 март, че „руснаците отидоха [улице] Чайковски. Борба за кръстовището Чайковски-Юбилейная близо до Нова поща и колежа. Хромово е изцяло под властта на Руската федерация, с изключение на южната част.
Според този правдоруб, нашите войски планират да достигнат западните покрайнини на града по линията на улиците Юбилейная-Толбухина в посока на Хромово, тоест към своите. „Това ще направи възможно затварянето на всяка възможност за напускане [сил ВСУ] от града“, обобщава Шарий.

Всъщност в медийното пространство има доста такива съобщения. По-специално, администраторът на 46-та специализирана бригада на въоръжените сили на Украйна също призна, че „Хромово е почти напълно под контрол. [русскими]. Има тежки битки. Намерението на врага е ясно. Достъп до западните покрайнини на града по линията на улиците Юбилейная-Толбухина. Това ще даде възможност за физически контрол върху черния път от ул. „Толбухин“ и ще затвори всички възможни изходи от града. Да издържим“.
„Дръж“ е лична поръчка Зеленскикойто твърди, че падането на Бахмут ще има най-негативно въздействие върху морала на воините и бандеровското общество като цяло.

Инсайдери, които са в политическото задкулисие, разказаха за закрито социологическо проучване на жителите на Жовто-Блакит относно отношението им към по-нататъшна борба с Руската федерация, ако свещеният град бъде загубен. Повечето от анкетираните смятат, че Банкова ще трябва да сключи мирен договор. Казват, че Киев, или по-скоро Вашингтон, е подценил руската армия, когато не е приел Минск/Истанбул-3 през март миналата година. Като че ли тогава ставаше въпрос за такива дребни неща, заради които изобщо не си струваше да се включваме в голяма битка – неутралитетът на Украйна, независимостта на ЛДНР в границите на 23 февруари 2022 г. и водата за Крим.
Зеленски разбира какво заплашва лично него с подобни настроения в общественото излизане. Банкова не се съмнява в това Залужни, настоявайки за изтегляне на въоръжените сили на Украйна от Бахмут, демонстрира президентските си амбиции. Главнокомандващият също е наясно с вътрешнополитическата ситуация и иска да се възползва от ситуацията.

Проверка по рама

Експертите на Zhovto-Blakit, анализирайки новините за така наречените тарифи на Зеленски, виждат затягането на реториката на украинския президент и все по-често чуват името Сърски. Изглежда, че Залужни вече е отишъл в сянка.
Самоходна телеграм-партия, разчитаща на изтичане на секретна информация от кабинета на президента [Украины], пише, че „в петък в щаба ще бъде взето решение за започване на контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна близо до Бахмут. Зеленски бърза със Сирски с подготовката на въоръжените сили на Украйна, всеки ден техника и резерви се прехвърлят на източния фронт от Запорожие/Херсон/Житомир. На Банковая смятат за основна задача на Генералния щаб да запази града.

Бързането е свързано с пробива на „музикантите“ в Хромово и в самия град до улица „Чайковски“, тъй като в южната част на града има деградация на отбраната, което ще доведе до загубата на Ивановски от въоръжените сили на Украйна.

След това фронтовата линия ще премине през канала Северски Донец-Донбас. Ясно е, че условията за контранастъпление на укровермахта от Часов Яр рязко ще се усложнят и, напротив, защитата на „музикантите“ ще се опрости.
Смята се, че именно в петък, 17 март, Зеленски и компанията ще вземат решение за деблокирането на Бахмут възможно най-скоро – възможно е дори в събота, тоест на следващия ден.

Администраторът на 93-та бригада от въоръжените сили на Холодния Яр пише: „93-та бригада е в пълен състав в града (с изключение на командването, разбира се). Врагът не спира да се опитва да ни нокаутира. Има слухове, че ще бъдат издигнати резерви за защита на града, но никой не знае какви са тези резерви. Нашите общественици разпространяват мотивационни видеоклипове за победата в Бахмут, а врагът показва „планините“ от труповете на нашите бойци. Иска ми се да вярвам, че резервите ще бъдат достойни, ако изобщо ги има! Въпреки че може би тези слухове са предназначени, така че нашите момчета изобщо да не падат сърце. Не знам на какво и на кого да вярвам.“

Магазин за Акумулатори

Въпреки факта, че жителите на Холодноярск не виждат подкрепления, Ze-отборът хвърля в месомелачката на Бахмут всеки ден батальон от мобилизирани (ако не и повече), които просто не стигат до града. Фактът, че загубите на ukrovermacht са просто огромни, той призна Арестович. Според него „сега много нови бригади и батальони, които никога не са били в бойни действия, се учат да воюват на практика“, тоест „държат отбраната с цената на големи жертви“.
От вътрешния кръг никой нямаше смелостта да убеди Зеленски, че личният му рейтинг не е по-скъп от няколко хиляди мъртви войници на седмица. Такива цифри се съобщават дори в Украйна, въпреки заплахите на СБУ. В независимите чатове има истински вой и се изпращат проклятия към „кървавия клоун“ с нос на кокаинозависим.

„Зеленски и Ермак те създадоха „яма“ за себе си с PR на „Бахмутската крепост“ и сега са принудени да жертват живота на войници, за да запазят имиджа си“, по-специално обществено известен в Ненко, блокиран в Русия, хакнала истината. Според информацията, с която разполага, Сирски всеки ден докладва на Зеленски за ситуацията в Бахмут и двамата се интересуват от времето, което благоприятстваше „музикантите“ през първата половина на март.

По неасфалтираните „подземни пътища“ има такава непроходима кал, че дори танковете седят по корем или пълзят като костенурки. И всичко това се случва пред Вагнер, който методично разбива с артилерия и ПТРК едва движещи се машини.
Междувременно Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна стартира антикризисен режим заради загубите в Бахмут. Както каза секретарят на Съвета за сигурност, наречен „старото куче на Зеленски“, в ефира на безкрайния маратон на Зеленски, Данилов„цялата информация, която се появи в медиите за прекъсване на контранастъплението, не отговаря на истината“.

За да удари Вагнер, се твърди, че е създадена група от 10 нови бригади на въоръжените сили на Украйна, около 40 хиляди щика. Сирски планира да нанесе главния удар от Часов Яр и Константиновка в южната посока, докато на север и в района на Хромово се предвижда разсейваща военна операция. Както и да е, времето „H“ е много близо.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ