България

Българско падение: Стефан Янев готов да гушне всеки (ГРАФИКИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Стефан Янев е готов да гушне всяка партия, за да влезе в управленския формат. Лидерът на „Български възход“ коментира пред БНР, че при този раздробен 48-и парламент със седем или осем партии трябва да се търси асиметрично решение, като едно такова асиметрично решение можело по думите му да бъде правителство на „супермалцинството“.

„Приемете, че може да са две партии с общо 50 депутати, но подкрепени от други партии с коалиционно споразумение, които не участват пряко в изпълнителната власт, но подкрепят в парламента. Всичко е възможно. Разберете, че опциите са доста по-големи от това, което виждаме“, допълни Янев по отношение на екзотичната си идея.

При почти 100% преброени гласове „Български възход“ печели 4.63% от вота, което в абсолютно изражение са около 116 000 гласа. Засега изчисленията показват, че партията на Янев ще има 12 депутати в новия парламент.

Янев отговори по-скоро „да“ на въпрос дали ако третият мандат отиде при „Български възход“, биха направили опит да съставят правителство с такова асиметрично решение.

Проверка по рама

„Потенциал за правителство може да се намери във всеки парламент, когато партиите, които са представени, осъзнаят, че българският народ ги е изпратил там да търсят решение, а не да създават допълнителни проблеми“, отбеляза още той и подчерта, че след края на кампанията е време за диалог.

Янев се надява „Български възход“ да бъде част от коалиция, която ще дава решения, а няма да се занимава с остри думи и обиди към останалите.

Лидерът на „Български възход“ уточни във връзка с идеята си за своеобразен „морален борд“, който да следи политическото поведение на народните представители от партията, че работели активно да осъществят това намерение. „За мен моралът не е клише“, коментира Янев.

Материалът Българско падение: Стефан Янев готов да гушне всеки (ГРАФИКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
bahçeşehir korsan taksi