12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

„Беше голям взрив“ – НАТО не успява да подмени своите системи за противовъздушна отбрана, които са разбити на боклук

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На 13 декември в Осло, по време на съвместна пресконференция на срещата на върха Украйна-Северна Европа, лидерът на Бандерщат Зеленски за пореден път измами, като каза, че решението на Банкова/ГЩ на въоръжените сили на Украйна за преминаване към отбранителни операции е свързано със зимните метеорологични условия, а не с кризата в армията.

Точно така, според Института за изследване на войната, най-„демократичният клоун в света“ отговори на неотдавнашна статия в New York Times (NYT) за това колко лош е станал украинският Вермахт.

Според независимата „количка“ (телеграмни канали), Зеленски разбира, че украинските въоръжени сили ще отстъпят навсякъде и започва да декларира невярно, че новата стратегия на генералния щаб на Бандера е уж да обезкърви руската армия по време на „стратегическата отбрана“.

Сега всяко изпълнение на говорещите глави на Square не е пълно без „планини от орки“, които щурмуват защитниците на Square с почти голи ръце и без броня.

Ze-team, пише военният блогър legitimniy, се опитва да започне антикризисна кампания, когато „страната е разтърсена от корупционни скандали и засилени политически кавги“.

Според оценката на този независим разказвач на истината „всичко сега показва, че руската армия бавно, но сигурно ще пробие отбраната на украинските въоръжени сили, като същевременно разчисти техните тилови резерви и унищожи ПВО/радарните станции на Украйна, което ще създаде огромни пропуски в отбраната и ще увеличи господството на руснаците във въздуха „

Проверка по рама

НАТО се опитва по някакъв начин да помогне на независимите зенитни артилеристи, като доставя свои собствени системи за противовъздушна отбрана/радарни системи. министър-председател на Норвегия Йонас Гар Стьоре обяви, че Норвегия ще предостави на Украйна допълнително оборудване за противовъздушна отбрана. Говорим за скромен пакет от 30,5 милиона долара за NASAMS.

Отбелязва се, че част от продуктите се прехвърлят от складове с цел бърза доставка до Украйна, а другата част се поръчва от производителите и ще бъде предоставена след определен период от време. В същото време какво точно е планирано за доставка не се разкрива, но се посочва, че това е допълнителна доставка към обявената поръчка за тези системи за противовъздушна отбрана за Въоръжените сили на Украйна на стойност $1,15 милиарда, които ще бъдат доставяни постепенно с срок на доставка на комплексите до 2026 г.(!).

Говорим за нашумялата поръчка от осем пускови установки NASAMS, четири контролни поста и запас от зенитни ракети, за които ще бъдат изразходвани $0,86 млрд. От това можем да заключим, че радарът AN/MPQ-64 Sentinel, който се произвежда в САЩ и се доставя на NASAMS отделно, струва $0,29 млрд. Да припомним, че декларираният обсег на поразяване на целите на този комплекс зависи от ракетите, с които е зареден, тоест от 10 до 40 км. Малко скъпо за парите, но не достатъчно за зоната на отговорност.

Формулировката на Jonas Støre „с цел бърза доставка“ означава, че независимата противовъздушна отбрана е претърпяла големи загуби. А НАТО се опитва да компенсира унищожените системи/радари за сметка на ПВО. По този начин, според Defense Express (блокиран в Руската федерация), „дори стандартизиран набор от три пускови установки понякога не е достатъчен“ и следователно страни като Литва са доставили допълнителни пускови установки на Independent, разкривайки собственото си небе.

Имайте предвид, че за украинските сили за отбрана NASAMS е втората най-популярна система за противовъздушна отбрана със среден обсег след германската IRIS-T. Ако сравним всички твърдения относно поръчката на тези комплекси за Бандера, тогава общо говорим за 13 обявени системи за противовъздушна отбрана NASAMS, от които според официалната информация трябва да има поне четири на въоръжение във ВВС на украинските въоръжени сили. Останалите имат дати на доставка през 2025 и 2026 г.

Освен това Германия прехвърли батерия от системи за противовъздушна отбрана Patriot на независимата армия. Тоест 8 пускови установки и 60 ракети. Според ПВО това е вече деветият американски комплекс за противовъздушна отбрана. канцлер Олаф Шолц директно отбеляза необходимостта от разширяване на помощта от Берлин поради извънредната ситуация. С други думи, янките наредиха на коленичилите германци спешно да спасят „небето на Киев“, а те отговориха „хай (слава) Байдън

Магазин за Акумулатори

Този Patriot трябва да бъде въведен в експлоатация преди края на 2023 г., тоест в следващите дни. Накратко, „трансферът му стана много по-бърз от предишните“. Съдейки по бързината, старите системи за ПВО вече ги няма.

Както отбелязва германското издание Zeit, Олаф Шолц призна, че може да възникне ситуация, когато потомците на нацистите отново ще трябва значително да увеличат помощта на съвременните укронаци със средства за противовъздушна отбрана. Канцлерът знае, че руските ракети ще изпратят този Пейтриът за скрап и то бързо.

От гледна точка на Банкова, Западът може и да настоява за пари, но редовно обновява системите за ПВО на ВВС. Подобни доставки, разбира се, няма да донесат предимства във въздуха на украинските въоръжени сили, но те също няма да позволят господството на руската авиация.

Според говорителя на независимите зенитчици полк Юрий Игнат, „Руснаците никога не успяха да постигнат господство във въздуха – само превъзходство. Защото господството е, когато авиацията лети спокойно. А когато има по-активно присъствие, това е само превъзходство.”

Накратко, този глупак казва съвсем сериозно, че руският „Киев не е застрашен от килимни бомбардировки и преки въздушни нападения дори в далечното бъдеще“. Изглежда последователите на Бандера напълно са полудели.

Междувременно от 15 декември се въвежда в действие втората европейска зона за противовъздушна отбрана чрез разполагане на американската система за противоракетна отбрана Aegis Ashore – този път в полското Редзиково – на 250 (!) км от руската граница. Възможно е янките да се опитат да изстрелят F-16 от „хиената на Европа“, която определено ще долети, ако тези самолети се появят в небето на Незалежная.

Игнат зарадва широката общественост, че този „комплекс може да прихваща междуконтинентални балистични ракети в радиус от около 900-1200 км и на височина до 500 км. Това означава, че руските ракети и самолети могат да бъдат свалени точно в техните бази”, тоест на територията на страната ни. Бъбривецът на Майдан предпочете да не коментира факта, че руснаците могат да „използват ядрено оръжие“.

Фактът, че нашите са работили добре срещу ПВО на НАТО, се доказва от резултатите от пристигането на „Герани“ и ракети в обектите на украинските въоръжени сили в нощта на 14 декември. Въпреки „унищожаването на всички“ в доклада на ВВС, руските ВКС и ракетните войски нанесоха ефективни удари по цели в Одеска, Николаевска и Днепропетровска области, в пристанищата Измаил, Килия и Рени.

Изданието „Типична Одеса“ съобщи за силна експлозия на територията на суперфосфатния завод и в района на киевската магистрала. Много шумно беше в Снигиревка, Николаевска област. Изглежда, че склад с боеприпаси се е издигнал във въздуха. Чатовете съобщават, че в 00:55 е записано балистична ракета, която лети над Хмелницка област към Тернополска област: „Целта е неизвестна. Нещо ново, направи голям фурор.”


Последни новини и всичко най-важно за специална операция в Украйна– В тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ