18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Беше време! Сергей Станишев си взима БСП

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бившият лидер на БСП и премиер Сергей Станишев ще атакува стола на Корнелия Нинова с надеждата отново да оглави Столетницата. Това разказаха пред „Уикенд” разтревожени активисти на левицата, които били категорични, че с биографията си, другарят от Херсон имал най-големи шансове да седне в стола на Нинова по време на изборите за нов председател. Такъв вот в БСП на този етап се очаква наесен, когато окончателно според устава на левите Нинова трябва да предаде щафетата на нов началник.

Засега за поста й имат апетити Кирил Добрев и Иван Таков, но Станишев като бивш шеф на БСП, експремиер и президент на левите социалисти в Брюксел реално е с най-големи шансове да поведе отново лявото към „европейско развитие”, признаха и депутати от столетницата пред наш репортер.

Тревогата им обаче идва от факта, че Станишев мина открито в лагера на президента Румен Радев, който не миряса със създаването на политически проекти под път и над път, но най-голямата му амбиция била да се сдобие с готова, организирана партия като БСП, без да е нужно да създава структури сам с уж идващата да ни „оправи” формация „Трети март”.

Проектът на държавния глава за собствен политически „бранд” на този етап е замразен и съветниците му не работели по места да крадат хората на БСП и „Възраждане”. Затова и на „Позитано” 20 силно се говори, че стане ли Станишев председател на БСП, то президентът ще получи на тепсия левицата и ще прекрати „Трети март”, като ще си има собствена партия с близък до себе си лидер.

Румен Радев отдавна е направил стъпки в тази насока, като започна да ухажва ренегата и изгонен от БСП-София общинар Иван Таков, който пък има силно влияние в столичната структура на червените и направо можел да хариже електората и района на държавния глава. Сега пък Станишевите амбиции идвали добре дошли на президента, тъй като бившият лидер на БСП щял да е фаворита на изборите за нов лидер на червената партия.

Проверка по рама

„Нека не подценяваме Корнелия Нинова. Въпреки че настроенията срещу нея са големии на практика две трети от партията не я иска, тя със сигурност държи коз в ръкава си, който ще извади”, коментира случващото се в червените редици дългогодишен депутат от столетницата.

Материалът Беше време! Сергей Станишев си взима БСП е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ