Последни

Без изход: Доган пуска злочестия Орешарски срещу Румен Радев

Игра на Богове -Възходът на падението

Злочестият бивш премиер Пламен Орешарски ще е най-вероятният кандидат за президент на изпадналата в безизходица партия на Ахмед Доган – ДПС, на предстоящите избори на 14 ноември.

 

Преди дни зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов официално оповести, че партията му ще издигне своя кандидатура за президетските избори, без обаче да посочи име.

Решението на ДПС да играе със свой кандидат за президент не е изненада, като се има предвид ледените отношения между партията и настоящия държавен глава Румен Радев.

Наскоро президентът влезе в открита конфронтация с председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. По време на среща на „Дондуков“ 2 в рамките на консултациите преди връчването на втория мандат за съставяне на правителство, президентът жегна Карадайъ с въпроса „А коя е вашата родина майка?“.

Изказването на Радев вбеси Йордан Цонев, който му отвърна в същия тон: „Същият въпрос може да зададем и на бесарабските българи, на молдовските българи.

Проверка по рама

 

Всеки етнос, който не живее на територията на страната си има родина и държава по произход. И да питаме точно тази част от обществото, която е доказала, че носи България в сърцето си, чиито права бяха поругани, която можеше да напусне България, но не го направи!.

 

Засега в ДПС не е обсъждан публично въпроса кой ще е кандидатът за президент на партията, но по всяка вероятност това ще бъде Пламен Орешарски, издават партийни функционери. Според думите им, Орешарски се ползва с доверието и с уважението на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, чиято дума продължава да е закон в партията.

 

На миналите президентски избори ДПС също обяви подкрепа за Пламен Орешарски, който обаче бе издигнат от Инициативен комитет. Тогава лидерът на партията Мустафа Карадайъ обясни, че Орешарски покрива изцяло профила на държавен глава според критериите на ДПС. „Досегашните президенти, издигани от партии, дублират партийните си централи в президентската институция, а времето днес изисква надпартиен кандидат“, мотирива решението на ДПС Карадайъ.

Магазин за Акумулатори

Икономистът Пламен Орешарски се сдоби с репутационно политическо петно по време на злополучния си премиерски мандат в периода 2013 -2014 г. Неговото експертно правителство, съставено през пролетта на 2013 г. бе подкрепено от БСП и ДПС, но веднага след избора му стартираха улични протести. На 23 юли 2014 г. Орешарски подаде оставката си като министър-председател.

narod

магазин за авточасти
Back to top button