21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

БЕЗУМИЕ в Новините Днес: Адвокати рекетират Иван Папазов за 300 бона, докато бранят схема на БАБХ с 13 000 избити прасета (ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

В разградения двор „България“ всичко е възможно – дори абсурди като бандити да влязат във властта, а бизнесмени да бъдат рекетирани от… адвокати, наети от държавата.
Точно такъв е казусът с бизнесмена от Пазарджик Иван Папазов, един от големите месопроизводители, превърнал се в жертва на адвокати, наети от… БАБХ да бранят рекетьорска схема, зад която прозират избити 13 000 прасета заради (недоказана) африканска чума по 6 (шест) животни, която е удостоверена само по документи и от лаборатория на Агенцията, показа разследване на Новините Днес.

Иван Папазов пред Новините Днес: Кой е Тодор Попов? Кмет с 2000 лв. заплата, адвокати на БАБХ ме рекетират за 300 бона, държавата ми дължи 5,3 млн.

Никой така и не видял „болните“ прасета, заради които инспекторите-бухалки превърнали свинефермата на Папазов в с. Априлци в екарисаж, за което ви разказахме в предишна публикация.
След касапницата бизнесменът и съпругата му Веселка Папазова завеждат дела срещу Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Пазарджик, която е под шапката на прогнилото от корупция Министерство на земеделието и храните, а финалът е категоричен – безобразията на чиновниците струват 5 370 000 лева, които БАБХ трябва да преведе по сметките на дружествата на Иван Папазов, доскоро благодетел на футболния „Хебър“.

От ситуацията, обаче, се възползвала адвокатската кантора, с която БАБХ имала подписано споразумение за външни услуги.
„Адвокатите ме накараха да подпиша запис на заповед, че им дължа 300 000 лева за предоставените услуги?! Представете си – юристите, които защитаваха ОДБХ, т.е., противниковата страна, искат аз да им платя 300 бона? Съгласих се да подпиша, защото се заканиха, че в противен случай няма да ми дадат дължимите 5 370 000 лева. Затова и до момента плащането за избитите 13 000 животни се протака“, обясни пред Новините Днес рекетираният бизнесмен.

Проверка по рама

Според документа, който публикуваме, „споразумението“ за рекета е подписано от адвокат Цветелина Димитрова Петкова, вписана в Софийската адвокатска колегия.
Безумията продължават

Цялата адвокатска схема е пропита с абсурди, но както винаги дяволът се крие в детайлите, а те са:

1. Цветелина Петкова е съпруга на адв. Иван Иванов Соколов, свързан със „златната локва“ на ГКПП „Капитан Андреево“.
2. Цветелина Петкова е съдружник в адвокатско дружество „Велинов и Петкова“, което от години обслужва юридически фирмите, окупирали същата граница с Турция.

3. Важен детайл от рекетьорската схема с 300 бона хонорар е, че съдружникът на Цветелина Петкова във въпросното адвокатско дружество – Ивайло Велинов, е бил част от ръководството на партията на Мая Манолова и дори кандидат-депутат в 10-и МИР-Кюстендил.

Магазин за Акумулатори

В миналото Велинов е ликвидатор на фирмата „ДДД-Софийска област“, чийто едноличен собственик е бил бившият областен управител на Софийска област, екс депутат от ДПС и кмет на Своге Емил Иванов, свързван с мутренската групировка ВИС, показа разследването на Новините Днес.
ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ по темата за рекета от БАБХ само в Новините Днес

Материалът БЕЗУМИЕ в Новините Днес: Адвокати рекетират Иван Папазов за 300 бона, докато бранят схема на БАБХ с 13 000 избити прасета (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ