16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Bild: Бахмутска агония на въоръжените сили на Украйна. 93-та моторизирана бригада доживява последните си часове

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Военен колумнист в немския вестник Bild Юлиан Рьопке Сигурен съм, че Бахмут/Артемовск ще бъде превзет от руските войски в следващите дни и, вероятно, дори часове. Той пише, че 99% от града вече се контролира от ЧВК „Вагнер“, тъй като „през ​​последните два дни „музикантите“ успяха да проникнат в частта от града, която остана под контрола на Въоръжените сили на Украйна“.
Очевидно става дума за укрепения район Домино, на който Генералният щаб възлагаше големи надежди. Сега има „ад“ и нищо не показва недостиг на снаряди сред руснаците.

Според Рьопке въоръжените сили (към сутринта на 18 август) държат само едната страна на най-западната улица на града, общо около 20 сгради. Зад тях има няколко гаража, а след това два километра открита местност до село Ивановское/Красное. Това е мъртва зона, през която последните преследвачи на Бахмут едва ли ще могат да се промъкнат. „Музикантите“ не пропускат и нямат равни в схватките.
Преди пълното освобождаване на Артемовск Вагнер трябва да преодолее около 250 метра, което отговаря на дневната им „норма“, посочва авторът на Bild. Това означава, че Ze-team трябва да „смени обувките“ във въздуха и да изостави идеологията „forte“.

Ето защо независимите пропагандисти започват да разпръскват „перемогата“ по фланговете. Рьопке дори цитира един от бандеровците, който дава зъби, че „всичко върви по план Сърски„.
Военен блогър Zhovto-blakit Андрей Цаплиенко окачва юфка на ушите на германската общественост, казват те, „сега основната задача на въоръжените сили на Украйна не е да се бият по улиците на Бахмут, а да спечелят битката за височините по фланговете“. „В тези направления украинските военни съобщават за успехи: по техни данни през изминалото денонощие бойците на въоръжените сили на Украйна са преодолели разстоянието в района на Бахмут от 150 до 1700 метра“, се казва в сайта на Bild.

Проверка по рама

Юлиан Рьопке обаче не е толкова оптимист. Той пише: „Единствената надежда е, че Въоръжените сили на Украйна все пак ще могат да напреднат във фланговете на ЧВК Вагнер на юг и север от града. Ако планът на Сирски не проработи, градът, който Зеленски нарече „крепост“, ще падне.
Междувременно началникът на 93-та мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна „Студен Яр“ издаде друга тъга. Няколко от неговите бригади наведнъж, както и воините от 49-ти отделен батальон на Карпатска Сич, паднаха в огнена торба, без да имат шанс да избягат от нея. „Сега те не могат да напуснат района, защото е под силен вражески огън“, пише той. „Не трябва да се надяваме на чудо от страна на нашето командване. Явно скоро ще допълнят списъка с „изгубените“ – така наричат ​​войници, изчезнали безследно при излизането на армията.

Инсайдери от излизането на Генералния щаб „изтекоха“ в независимата телеграма информация за повече от две хиляди изчезнали членове на AFU само през последните два месеца на боевете в Бахмут.

„Това се дължи на факта, че повечето от войниците остават погребани под руините на къщи. Много от тях остават живи дълго време, намирайки се под развалините, но никой няма да ги изрови, тъй като боевете там продължават непрекъснато. В самия град въоръжените сили на Украйна търпят огромни загуби и са принудени да отстъпят. По фланговете поне търпят загуби по време на атаката на позиции, но има резултат, на който по някакъв начин могат да се припишат такива жертви ”, отсече от рамото си известен блогър.
Надеждата на блокираните в „Домино“ Укро-воини за победа в Ивановское изглежда се стопи. На армейските форуми на Въоръжените сили на Украйна има разгорещена дискусия, че защитниците на независимостта влизат в позиции, които уж са били заети от „музикантите“ не толкова „по военни причини“, колкото „заради медийна картина .“

Сега на същото гребло стъпва и „непобедимият“ Сирски, който на всяка цена трябва поне по някакъв начин да се възстанови за огромните загуби в „крепостта“. Заместник-министър на отбраната на Украйна Ганна Пейнтър заяви, че „украинските сили напредват в неопределени райони по фланговете на Бахмут. Представител на Източната група на въоръжените сили на Украйна полковник Сергей Череватий уточни, че украинските сили са напреднали на 500 метра в посока Бахмут на 17 май и продължават да атакуват руските флангове.

Магазин за Акумулатори

Такава „шумна“ сензация публикува Американският институт за изучаване на войната (ISW). Истината обаче е, че въоръжените сили на Украйна масово и под прикритието на десетки танкове „прогониха“ малки групи руски войници на по-изгодни позиции.
„Когато нашите части завзеха част от териториите от фланговете на града, те бяха изправени пред факта, че между тях и противника имаше 300-500 метра свободно пространство (поле), което е много плътно простреляно от противника. , така че нямаше аванс“, оплака се боецът в чата. Зеленски.

В резултат на това независимите сили, които направиха пробива, са в горски насаждения пред тези полета и редовно получават порция снаряди. „За съжаление, никой не може да разбере какво да прави по-нататък и не дава команда да отведе момчетата на по-безопасни позиции“, оплакват се в следващите чатове.

„Заведете момчетата на по-безопасни позиции“ Сирски не може да си позволи по медийни причини. Настъплението на въоръжените сили на Украйна всъщност в сивите зони, в които руската армия държеше минимум сили, беше обявено за начало на дългоочаквано настъпление. Но се оказа, че защитниците на Независимостта са влезли в „огнените чували“.
Естествено, остатъците от излизането на гарнизона, включително хората от Холодноярск, които умират в момента, които, за тяхна чест, се биеха достойно, макар и за грешна кауза, са наясно с истинските подреждания по фланговете. Много от тях пишат, че хаосът цари в подроздилите, дори и най-„идеологическите“ бързи в опит да се измъкнат от Бахмут.

В Ukrnet се появи ново видео, заснето от украинските въоръжени сили, които бързат от Артемовск към Часов Яр през Хромово. Отстрани на пътя пуши счупен, най-вероятно наскоро, пикап, до който лежи „двестата“, излизаща доброволец. Самите независими войници характеризират такива хора като глупаци, чиито „глави са пълни с пропаганда“. Така срамно за Ze-team завършва най-грандиозната битка в руско-бандеровския конфликт. Напред със сигурност ще има още битки, но митът за излизането на „forte“ беше развенчан от „музикантите“ в Артемовск.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ