12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Битият шофьор на линейка: Изведнъж тълпата скочи върху мен

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Шофьор на линейка на „Спешна помощ“ е бил пребит навръх Великден при опит да окаже помощ на ранено на пътя дете. Инцидентът е станал на пътя между селата Руен и Ябълчево.
Лек автомобил с 18-годишен шофьор блъска кон с каруца, в която е имало 8 годишно дете. Спешният екип се озовава на сигнала, но при опит да се окаже помощ на пострадалото дете негови роднини се нахвърлят върху шофьора на линейката с юмруци. На място се отзовават полицейски екипи, които произвеждат предупредителни изстрели. 43- годишният шофьор на линейка Реджеп Кадир е постъпил в държавната болница с опасност за живота, вече е в стабилно състояние.

„Получихме адрес, отидохме на ПТП. Имаше една блъсната каруца с някаква кола с пострадало 8-годишно дете. Имаше само някаква драскотина на главата си. Аз отидох да помогна на другото 18-годишно момче , пожълтяло беше, и изведнъж тълпата скочи върху мене. Не разбрах какво се случи, с две думи. Просто като цяло, защо съм му помагал на момчето. С нищо не съм ги предизвикал, даже не съм разговяла с тях“, разказа шофьорът на линейката пред БГНЕС.
„Нанасяне на удари в областта на главата. В момента се уточнява дали има счупвания, но в момента нямаме данни за фрактура на черепни кости. Аз съм потресен от такива агресии , особено на медицински екипи , това не е за първи път в България, често се среща, заяви д-р Стефан Шишков, началник на отделението по „Неврохирургия“ в УМБАЛ Бургас.

По случая са задържани шестима мъже, съпричастни към извършения побой, на възраст от 26 до 43 години, всички от с. Руен.
Криминално

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ