28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Битката за Маринка: Украинските въоръжени сили държат „200-ката“ си в черни чували на слънце, моргите са претъпкани

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Без преувеличение боевете за Ивановское/Красное край Бахмут/Артемовск се смятат от много експерти, включително украински, за отправна точка на новото настъпление на Въоръжените сили на Украйна, за което толкова дълго се говори. Противникът, независимо от загубите си и използвайки местно предимство в жива сила и техника, се опитва да отхапе поне някои позиции. На места успява, но играта не си струва свещта.

Изглежда нещо подобно се планира и в Маринка, въпреки че тук вече се водят ожесточени битки. Действащ ръководител на ДНР Денис Пушилин в ефира на телевизионния канал Soloviev Live казах: „Сега в Маринка беше достатъчно горещо; и все пак, по принцип, ситуацията все още не се е успокоила, но дори и в тези условия ние подобряваме позициите си … Врагът се е закрепил в няколко доста сериозни укрепления. Е, трудно е да ги нокаутираш. И още, какъв е проблемът, постоянно прехвърлят резерви. Момчетата не бяха допуснати. Всичко не е лесно, не е лесно, но въпреки това се движим.

Създателите на карти, както наши, така и независими, вече няколко седмици не пребоядисват позиции. Тук като че ли няма мърдане – само престрелки и то „по сомалийски“. Това обаче не е така.

На север от река Осиков врагът беше почти изхвърлен от града, а на юг нашите заеха многоетажни сгради и административни сгради. По техен сигнал руската артилерия обстрелва позициите на въоръжените сили на Украйна в ниски сгради. Частният сектор прилича на „лунен пейзаж“, но останалите няколко квартала войниците от въоръжените сили на Руската федерация не бързат да щурмуват.

Артилерийските двубои вървят нон-стоп, а безпилотните летателни апарати 24/7 се превърнаха в нова реалност. Въпреки руската омраза, която е характерна за родните телевизии, артилеристите не са слаб противник, както и операторите на дронове.

„До двадесет Мавика висят в небето. Буквално върху малка площ километър по километър. Не е ясно къде свой, къде украински. Всички седят в укрития, за да не попаднат под пристигането на ВОГ, те се движат на тирета, надничащи в небето “, каза руският военнослужещ, пожелал анонимност.

Проверка по рама

По думите му защитниците на Независимостта се бият ей така. Ако не беше оборудването на НАТО, въоръжените сили на Украйна отдавна щяха да избягат. Разбира се, врагът също има мотивирани воини, но те не са много. По принцип вражеската дисциплина на фронтовата линия се поддържа чрез кланета и дори демонстративни екзекуции. Отрядите на нацистите, разположени на втората линия на отбраната, държат защитниците на Независимостта на прицел и в случай на капитулация или капитулация стрелят без колебание. Тогава горилките ще се напият и ще викат силно „слава на Украйна“.

Прегледът на армейските форуми показва, че в Маринка бойците излизат да минират подстъпите към опорниците „с всички сили“, а самите позиции са оборудвани с видеокамери и устройства за нощно виждане. В случай на нападение независими гранатомети, картечници и снайперисти незабавно изпълзяват от каменни дупки, които са изключително трудни за изпушване.

В допълнение, всички изявления на командири имат таблети, които показват изравняването на силите в Маринка в реално време, до движението на нашия отделен боец. Тогава няколко мини-бомбардировача Mavic веднага се появяват в небето. А ако намерят например двама руски войници, могат да ударят и с хаймари.

Wunderwaffe със звездни ивици лети по-тихо от конвенционалните боеприпаси за MLRS, но опитни бойци се научиха да го разпознават по ухо пет до седем секунди преди удара. Ако по-рано Haimars бяха доста ефективни оръжия, сега те не се различават много от добрите стари съветски Smerchs – основното е да разпознаете опасността навреме и да паднете на земята.

Според военни медии, които следят разполагането на войските в зоната на бойните действия, 79-а въздушнодесантна бригада се изтегля от Маринка. Става дума за пети от състава му, който също е минус до 15-20% от личния състав. От „тристотачките” има доста неотменими, оплакват се заклети братя.

В Маринка отбраната все още се поддържа от морските пехотинци от 35-а бригада. Един от тях с псевдоним @zsu35obmp стигна до заключението от лични наблюдения: „Средно войник от въоръжените сили на Украйна живее на нула 15 дни. Прекарах общо повече от пет месеца на фронта. Късметлия съм“. Той също така пише, че „задните плъхове“ на Бандера държат на слънце убитите в Маринка борци за независимост в черни торби. Явно заради претоварените морги.

Магазин за Акумулатори

Но такива публикации всъщност са рядкост. След като цензурата на СБУ взе дори „героите на Украйна“, разказването на истината се превърна в смъртоносно занимание. Въпреки това екипът на Ze не успя да забрани публикуването на некролози, включително в Николаев, където е базирана 79-а.

Местният доброволчески погребален екип съобщи, че парашутистите са претърпели катастрофални загуби, особено напоследък, когато руските войници превзеха високите сгради на булевард Дружби и превърнаха западната част на града в полигон за унищожаване на независими войници.

Освен това прехвърлянето в тила на опитни укро-бойци, които познават всяка разбита къща в Маринка, определено ще доведе до скок на загубите сред нововъведените въоръжени сили на Украйна – така наречените „войски на НАТО“, които са били обучени в Западни страни.

Между другото, единственият „път на живота“ е толкова прострелян от нашата артилерия от позиции в северната част на града, че е съвсем уместно да го наречем „пътят на смъртта“. Резервите излизат към Генералния щаб в Маринка, но вече са силно поразени от руския огън. По отношение на броя на счупените превозни средства, магистрала O-0510 от Курахово не се различава от магистрала O-0506 Бахмут-Часов Яр. Често колоните се връщат назад, без да пробият към западните покрайнини.

Независимата телеграма партия вижда общ подход в руската тактика в битките за Бахмут и Маринка. Ако в тези градове се даде заповед да се обезкърви максимално независимата армия, значи тя се изпълнява докрай. От своя страна отбелязваме, че ноу-хауто на НАТО губи своята актуалност, докато въоръжените сили на Украйна на фронта са поставени на „разтежение“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ