32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Бившият граничар, обвиняем за трагедията в Локорско, остава окончателно в ареста

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Софийският апелативен съд остави в ареста бившия граничен полицай Валентин Христов, който беше екстрадиран у нас от гръцките власти, след издадена европейска заповед за арест.

Христов е шестият обвинен за участие в престъпната група за трафик на мигранти, която ще отговаря пред съда за жестоката трагедия, при която загинаха 18 нелегални мигранти, открити в тайник в изоставен камион край село край Локорско.

Според съдебния състав има обосновано подозрение, че Христов е съпричастен към престъплението. И този съдебен състав коментира данните, според които Христов е осигурил огледала, чистачки, част от дървения материал за изграждането на тайника в камиона. Това няма как да се обясни като добро приятелство, посочи съдът.

Христов бил настоятелен камионът да бъде ремонтиран спешно, а след това поискал от репатриращата фирма, докарала превозното средство, да изтрие всички снимки от сайта си и дори тези от социалните мрежи, коментира съдът.

Според апелативните съдии няма никакво значение дали Христов е искал да се върне у нас, при положение че за него вече е издадена европейска заповед за арест. Решението им е окончателно.

Криминално

Проверка по рама

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ