-1.1 C
София
сряда, март 29, 2023

„Бизнес“ в Новините Днес: Двама адвокати направиха пачка от пребитите на протестите срещу ГЕРБ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Двама сръчни адвокати са направили сериозна пачка буквално на гърба на стотиците пребити протестиращи срещу мафиотското управление на ГЕРБ по време на всенародния бунт през 2020-а, разкри ексклузивно пред Новините Днес източник от Софийския районен съд.
Юристът припомни, че по време на протестите срещу шайката и нейния закрилник Иван Гешев адвокатите Полина Велчева и Росен Рашков тичаха от РПУ на РПУ да „спасяват“ пострадалите от зверското МВР насилие.

Навсякъде Велчева и Рашков тръбяха, че работят безплатно само и само да са в помощ на битите от ченгетата на ГЕРБ.
Оказа се, че работата им съвсем не е била безплатна. Хитрите адвокати обикаляли от районно на районно с една цел – да хванат колкото може повече „клиенти“ от протестиращите срещу Бойко Борисов и ГЕРБ българи.

Новините Днес припомня, че по време на 16-седмичния бунт стотици българи се оплакаха от полицейско насилие и много от тях заведоха дела срещу МВР, управлявано тогава от Младен Маринов, сочен в миналото като личен шофьор на боса от СИК Методи Методиев – Мето Илиенски.
Та именно тази „пазарна ниша“ решили да експлоатират чевръстите адвокати Полина Велчева и Росен Рашков.

Проверка по рама

И докато тандемът се кълнеше, че прави всичко в името на справедливостта, оказа се, че голяма част от битите все пак са платили хонорари на външни адвокати, защото Велчева-Рашков започнали да искат да им се подпишат пълномощни, с които, след спечелено дело срещу полицията, въвеждаха финансови претенции към МВР.
Озлобените ченгета, обаче, като контраудар започнали да притискат задържаните с нови сили, обясни източникът на Новините Днес.

Така излиза, че пострадалите, дори и да не са предявили финансови претенции заради насилието, техните защитници Велчева и Рашков са поискали от съда да им се осребри хонорари от бюджета на МВР за своята „доблестна работа на ползу роду“.

Хонорарите не са малки – от 700 лева нагоре – при десетина подзащитни се натрупва приятната сума от 7000 лева. А пребитите от разбеснелите се ченгета на Младен Маринов бяха стотици…
Това може да се провери в регистрите на Софийския районен съд, където става ясно, че под всяко дело на тандема има заведено искане за хонорар, завърши източникът на Новините Днес.

Материалът „Бизнес“ в Новините Днес: Двама адвокати направиха пачка от пребитите на протестите срещу ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ