2.8 C
София
вторник, януари 31, 2023

Блатото ГЕРБ гълта Габровски като Герджиков: Още един пожертван професор от „Меси от Банкя”

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Миналата година ГЕРБ пробваха с президентската кандидатура на проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет и определен от Бойко Борисов като „ректор на всички ректори”.
ГЕРБ загубиха президентските избори, не защото проф. Герджиков беше слаб кандидат, а защото хората знаеха, че не е нищо повече от достолепна академична фасада на вонящото корупционно блато, завещано от управлението на Борисов.

На 5 декември тази година ГЕРБ отново успя да изненада с авторитетен и уважаван кандидат – този път за министър -председател.
Но с премиерската номинация на неврохирурга проф. Николай Габровски, който в понеделник отиде в президентството и получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство, изненадите свършват.

ГЕРБ все така няма мнозинство за правителство, независимо какви експерти ще бъдат предложени за министри.
И причината няма да е нито Габровски, нито хората, които ще предложи, а политическата сила, която е гарант за тях и от чието име излизат да искат доверието на останалите партии и на обществото.

Проверка по рама

Ако се върнем на станалите популярни напоследък футболни метафори, мачът щеше да е по-честен, ако за премиер бе номиниран капитанът Бойко Борисов, този „Меси от Банкя”, който се смята за най-подходящ, „можещ, знаещ, измъкващ от кризата”.
По Медиапул, заглавието е на Новините Днес

Материалът Блатото ГЕРБ гълта Габровски като Герджиков: Още един пожертван професор от „Меси от Банкя” е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ