7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Бойко на мушката в ГЕРБ: Борисов изолиран след вота

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Срещу Бойко Борисов се води организирана кампания вътре в ГЕРБ с цел предизборно очерняне, съобщи за „Галерия“ бивш депутат. Заговорът имал за цел да намали влиянието на лидера в собствената му партия и да го постави в изолация веднага след изборите.

В основата му стояли активисти на ГЕРБ, чиито прекомерни мераци за постове Борисов бил неутрализирал.

Брожението се проявило в партийните редици след излизането на втория списък „Магнитски“, в който фигурираше Владислав Горанов. Тогава лидерът на ГЕРБ, както и ключови партийни фигури, се разграничиха от своя финансов министър. Това предизвикало тревога сред част от герберите.

Впоследствие някои възнегодуваха срещу махането от листите на Кирил Ананиев и Петя Аврамова, които по традиция водеха в Перник и Враца. Според запознати Борисов е искал да предпази партията от евентуални щети, ако има трета серия от „Магнитски“.

Проверка по рама

Възможно било Ананиев и Аврамова в качеството си на министри да са контактували с хора, попаднали вече в черния списък на САЩ. И макар да не са споменавани в показанията на Васил Божков или други свидетели, било възможно кълбото да стигне до тях.

Листите били подредени по начин, който удовлетворявал повечето хора край Борисов и не се очаква да има напрежение в регионите по тази линия по време на предизборната кампания.

Част от опонентите на лидера в партията пък смятали, че съюзяване с ПП и ДБ е единственият им шанс да се върнат в управлението и затова не им се искало да си разваля отношенията.

По места някои от тях дори се споразумели за феърплей с конкурентите си от тези партии.

Борисов обаче продължава да поддържа линия срещу ПП и ДБ. Баце дори публично подкрепи президента Румен Радев, които се изказа негативно за формацията на Кирил Петков и Асен Василев. „Не му благодаря за Кирил, Асен и Рашков, че ни ги натресе. Но той сам каза, че шарлатанията ще спре. И да се стегнем, и да управляваме. Иначе на какво прилича това – за две години шест пъти говорим едно и също“, изнерви се Бойко на среща във Враца.

„Трябва да сме с един депутат повече, но първи. Тогава ще направим правителство. Ако сме втори, но няма как, защото ПП ще ги бием със сигурност и „Да. България“ ще бием. Да видим дали ще долъжат хората с механичния сбор“, пусна опорките си Борисов при откриването на кампанията

Магазин за Акумулатори

Материалът Бойко на мушката в ГЕРБ: Борисов изолиран след вота е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ