България

Бойко Рашков закопа ГЕРБ: 12 милиона са раздадени за китки и храсти по „Хемус”, от тях 6 000 000 лева – кеш

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Заради авансови плащания в размер на милиони левове Министерството на вътрешните работи проверява фирма за „цветя, храсти и други”. Това е поредната страница от сагата около строителството на АМ „Хемус”, предаде репортер на Новините Днес.

12 милиона лева са били раздадени авансово на производител на цветя и храсти. Една част от тях са били дадени кеш, стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков в кулоарите на парламента.

Финансист пред Новините Днес: Бойко Борисов наднича зад ТРИ банки – всяка намаза стотици милиони при ГЕРБ

„Касае производители на цветя, храсти и други, които ще произвеждат и ще озеленяват ненаправената магистрала след петнайсетина-двайсет години. По първоначални данни са им отпуснати по тези познати ви начини 12 млн. лв., от които 6 млн. лв. в брой“, каза Рашков.

Проверка по рама

Първо в Новините Днес: 60 млн. лева от „Хемус” изтеглени през банката на боса на СИК Младен Михалев – Маджо, пачките изнасяни с чували

Това е първата новина за грабежа, която излезе ексклузивно в Новините Днес

Аферата „Хемус” лъсна още през 2021 г. първо от публикация на Новините Днес. Стана ясно, че за строителството на лот 5 от инфраструктурния проект са били раздадени авансово на фиктивни фирми 60 милиона лева. Голяма част от средствата – в брой, при това изтеглени на каса по милион от подставени собственици на строителни фирми, повечето роми.

Бойко Рашков обвини пряко бившите управляващи за схемата, като заяви, че между 30-40% от парите за магистралата не са използвани за строителство, а са отивали в една определена политическа партия – ГЕРБ. Бандата на Бойко пък отвърна, че ще съди силовия министър за клевета.

Материалът Бойко Рашков закопа ГЕРБ: 12 милиона са раздадени за китки и храсти по „Хемус”, от тях 6 000 000 лева – кеш е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button