4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Бомба! Хванаха убиеца от „Соло“ след 12 години издирване

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло“ Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, предаде БНР. Той е арестуван на летището в Ташкент при опит да излети за Истанбул, съобщиха източници на обществената медия.
Тодоров е бил спрян заради съмнения за фалшив паспорт. След експертна оценка на снимки от Националния институт по криминалистика към МВР е потвърдено, че става дума именно за изчезналия пред повече от 12 години мъж, осъден за двойното убийство пред столичната дискотека.

Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция, допълват близки до случая.
Съдийката Румяна Ченалова, която скандално пусна убиеца от „Соло“ Илиян Тодоров е с изключен телефон след залавянето му. Отстранената от Софийския градски съд съдия Румяна Ченалова трябваше да отговаря пред закона за бягството на убиеца от „Соло“. Прокуратурата я подведе под отговорност за длъжностно престъпление.

През 2012 г. Ченалова оправда Илиян Тодоров, който беше обвинен, че пред дискотека „Соло“ е наръгал смъртоносно Васил Александров (24 г.) и Кирил Въжаров (21 г.). Ченалова пусна от ареста Тодоров срещу „подписка“. Двете по-горни съдебни инстанции след това го осъдиха доживот, но той не влезе в затвора, защото вече беше в неизвестност.
Според прокуратурата Ченалова е спомогнала за укриването му, като не е пратила в апелативния съд протеста на прокуратурата срещу промяната на мярката, което трябвало да стори до 7 дни.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ