22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

БРАВО! „Възраждане“ папка по 3 млн. на година

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Касата на националистическата партия „Възраждане“ също се пълни ударно благодарение на огромната субсидия, която се определя в края на всяка година със Закона за държавния бюджет.
Според действащият в момента закон на „Възраждане“ се полагат по 2 865 392 лева за всяка календарна година, тъй като за партията гласуваха 358 174 българи. Всеки един глас се плаща по 8 лева за парламентарно представените партии и по 1 лев за тези, които минат бариерата от 1%, като парите се осигуряват от бюджета на Министерството на правосъдието.

Парите се дават, за да могат партиите да поддържат структурите си по места, както и за различни мероприятия. От тях обаче не се харчи за наем, тъй като централните офиси също се дават от държавата. Отделно е и финансирането, което партиите получават от дарения и като пакети за медии от ЦИК по време на кампании, твърди „Уикенд“.
Плащанията към политическите сили се извършват на всеки три месеца, така че Костадин Костадинов и „Възраждане“ вече са усвоили първия транш от държавната субсидия – 716 349 лева.

Ако правителството пък съумее да изкара пълен управленски мандат, то „Възраждане“ ще прибере общо 11 461 568 лв. за 4 години.
Материалът БРАВО! „Възраждане“ папка по 3 млн. на година е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ