18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

bTV и Нова в ступор – мълчат за 100 млн. лева врътки на Нико Тупарев (ВЪПРОСИ без отговор)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Уж националните медии bTV и Нова телевизия изпаднаха в ступор от въпросите на Novinite-Dnes.eu за врътките на техния любим продуцент Нико Тупарев, оценявани за 100 милиона лева!

Въпроси на Novinite-Dnes.eu до bTV и Нова телевизия за 100 млн. лева – схемите на Нико Тупарев

Миналия петък, 17 май, Novinite-Dnes.eu изпрати няколко болезнени въпроса, касаещи корупционни практики в двете телевизии Нова телевизия и bTV, свързани с работата на проверявания от Комисията за защита на конкуренцията тв продуцент Никола Методиев Тупарев, представящ се с арт прякора Нико.

Оказа се, че нашите питания са прекалено сложни за шефовете на двете медии, след като вече шести ден няма ни вест, ни кост. Или просто не им изнася да признаят участие в схемите?

Отправихме нашите питания до bTV и Нова с имейли, като целта ни е да научим дали и доколко са навътре в схемите на Тупарев, разпитван на два пъти за мокра поръчка срещу свой бизнес партньор.

Проверка по рама

За пореден път ще публикуваме питанията до двете телевизии, чиито босовете мълчат като партизани на разпит, може пък и държавното обвинение да се поинтересува за пачките под масата в телевизиите:

1. Запознати ли сте, че в КЗК е образувано производство от 14 май за нарушаване на Закона за защита на конкуренцията с участие на вашите телевизия и обръчите от фирми на телевизионния продуцент Нико Тупарев?

2. Как ще коментирате обстоятелството, че bTV  и Нова са участвали в договорки, противоречащи на конкурентното законодателство на Република България, като са сключвали договори с подставени фирми на Нико Тупарев, с които действия той е ощетявал съдружниците си и е присвоявал милиони от бюджетите на медиите, представяйки ви неверни отчети на разходите си?

Първо в Novinite-Dnes.eu: КЗК разследва схема на Нико Тупарев за 100 МИЛИОНА лева в bTV и Нова!

3. Кой е приемал от страна на телевизиите договорите за производство на телевизионни предавания с фирмите, свързани с Нико Тупарев, да бъдат сключвани с различни негови компании като „Републик ъф Кънтент” ООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „Ту бай Ту” ООД с Витомир Саръиванов, „Еф Хикс Камера” ЕООД, а не с утвърдената му продуцентската компания „Олд Скул” ООД?

4. Знаели ли сте, че по този начин осъществявате състав на нелоялна конкуренция, ощетявайки интереса на партньорите в компанията „Олд Скул” ООД? Кой е взел решението това да се случва от страна на телевизията?

Магазин за Акумулатори

5. Запознати ли сте с обстоятелството, че Нико Тупарев е задължен да не осъществява конкурентна дейност на тази, извършвана в „Олд Скул” ООД и че чрез действията си сте участвали в практика, нарушаваща принципите на лоялна конкуренция, ощетила съдружник в „Олд Скул” ООД с над 40 000 000 лева?

6. Ще спрете ли да сключвате договори с компании, свързани с Нико Тупарев, до произнасяне на Комисия за защита на конкуренцията и съда по нарушението или ще продължите недобросъвестно да участвате в незаконната схема?

7. Кой от страна на телевизиите е приемал отчетите на фирмите, свързани с Нико Тупарев, и правени ли са задължителните одити на разходите му? Кой е приел разходите по проектите да бъдат отчитани чрез свързани фирми с Нико Тупарев, както например разходите на „Олд Скул” ООД са отчитани много пъти през свързаната фирма „Еф Хикс Камера” и това е приемано от страна на телевизиите?

Novinite-Dnes.eu до НАП: Нико и Катя Тупареви крият 21 имота в Германия, Дубай, Франция, Чехия и България за над 50 милиона лева (СНИМКИ)

8. Как ще коментирате факта, че по този начин – чрез приемане на отчетите на свързани с Тупарев фирми, ще ощетили с милиони бюджетите на телевизиите? Кой от страна на управляваните от вас медии носи отговорност за това?

9. Запознати ли сте с обстоятелството, че Нико Тупарев чрез финансово-юридическата схема на обръчи от фирми, с които работи с вас, изкарва между 5 и 7 милиона лева на година? Каква е официалната отчетена пред вас печалба на неговите фирми и как и от кого е проверена от страна на телевизията?

КЪМ ДИДИЕ ЩОСЕЛ – минал като шеф през Нова и bTV

10. Вярно ли е че Нико Тупарев е работил в измамната схема под Вашето покровителство, докато сте бил в Нова ТВ, а сега правите същото като началник в групата на bTV? Вярно ли е, че получавате от Тупарев рушвети, за да осигурявате над Тупарев да има „чадър“ при работата му в телевизиите и неверните му финансови отчети да бъдат приемани? През последните 15 г. по този начин са откраднати над 100 млн. лева.

Вярно ли е, че Тупарев е представял пред телевизиите фалшиви отчети, като Ваш ангажимент е било да осигурите да бъдат приети от служителите Ви и парите да бъдат платени от телевизиите на някоя от свързаните с Нико Тупарев фирми?

11. Вярно ли е, че сте бил човекът, който срещу процент е допуснал Националната лотария на Божков и Тупарев в ефира на Нова Телевизия, известна като „кражбата на века“?

УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ в Novinite-Dnes.eu: Вижте имотите на Нико Тупарев в Берлин и Сен Тропе, купува самолета на Черепа за ваканциите с жена си?! (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

12. Вярно ли е, че чрез контакта си с Вас Тупарев е назначил дългогодишния си служител Христо Хаджитанев за програмен директор в bTV? Вярно ли е, че Хаджитанев е одобрявал всяка идея за ново предаване на Тупарев, отбивал проекти на конкуренцията и му осигурявал безпроблемно потвърждаване на фалшивите му отчети на разходите по мултимилионните телевизионни продукции? Вярно ли е, че Хаджитанев получавал от Нико Тупарев големи суми в брой, което излязло на светло и заради което Хаджитанев наскоро бил освободен?

Novinite-Dnes.eu ще продължи да задава неудобните въпроси на bTV и Нова, докато някоя институция в България най-сетне се събуди от будната кома и тръгне по следите на престъпленията за 100 милиона лева.

Материалът bTV и Нова в ступор – мълчат за 100 млн. лева врътки на Нико Тупарев (ВЪПРОСИ без отговор) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ