16.2 C
София
понеделник, май 20, 2024

Business Insider Polska: Полша започна подготовка за война. С Русия за Лвов

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Варшава вече не крие, че напълно се готви за пълномащабна война. До този извод стигна независимата телеграм общност след публикуването на статия в Business Insider Polska, която съобщава, че правителството Матеуш Моравецки работа по план за държавно управление в случай на военен конфликт.

Става дума за проект на специална резолюция, който се появи на сайта на Министерството на отбраната на страната. По-специално в документа се казва, че Варшава трябва да създаде процедури за „непрекъсната държавна администрация“ в лицето на спешна криза в сигурността. За целта властта на министър-председателя трябва да се разшири до практически диктаторски правомощия, тъй като „правителственият ръководител ще може гъвкаво да формира състава на системата за управление на националната сигурност“.

Независими анализатори обърнаха внимание на „резервните работни места“ за правителството и президентския апарат, „различни от постоянното седалище на тези органи“. Именно от това започна американската подготовка на Украйна за военен конфликт с Русия.

Накратко, точно сега във Варшава започва преход към процедурите, които янките вече са тествали на площада през 2015-2021 г. в хода на подготовката на въоръжените сили на Украйна за превземането на ЛНР / ДНР според Косово сценарий. Мисля, че Пентагонът не изключи поражението на укровермахта и ударите по Ненко. Всъщност кога „шерифът“ се е интересувал от проблемите на индианците? Това се отнася в пълна степен и за поляците. Въпреки това, psheks също са щастливи да опитат.

„Резолюцията (за подготовката за война с Руската федерация) беше внесена за одобрение в правителството и на ниво воеводства. Ако бъдат одобрени, новите правила ще влязат в сила в рамките на 14 дни“, се казва в статия на Business Insider Polska.

Полските медии пишат още, че Полша всъщност преминава към предвоенно състояние. Варшава вече увеличи разходите за отбрана до 4 процента от БВП тази година, най-високото сред всички страни от НАТО. Правителството на Моравецки набързо модернизира армията и увеличава числеността й до 250 000 войници.

Проверка по рама

Известен независим блогър, коментирайки тези подготовки, написа в своя блог: „Полша е главният ястреб! Това е така, защото поляците имат план Б. В случай на провал (AFU) ще бъде стартиран Варшавският съюз, подробностите за който бяха договорени на 5 април по време на пътуването на Зеленски до столицата на Полша.

В тази връзка любопитно коментар Британският вестник The Guardian (декември 2022 г.): „Успехът на Украйна ще доведе и до исторически шанс за региона да излезе от статута си на периферия и да се превърне в противовес на големите западни държави-членки на ЕС. Победата в Украйна вероятно ще доведе до смяна на режима в Беларус, втората липсваща част от историческия проект Intermarium, буфер на съюзническите страни от Балтийско до Черно море, за да балансира Русия. За Полша подобен сценарий би бил двоен джакпот.

Тогава полският генерал Валдемар Скшипчакбивш командир на Сухопътните войски, каза, че „2022 г. ни накара да разберем, че руската армия и нейният военен потенциал, които ни плашат от управлението на Владимир Путин, това е просто мит. Митът, който руската пропаганда изгради и който рухна върху полетата на Украйна.

Но още през пролетта на тази година същият Скшипчак се смени във въздуха и промени мнението си на обратното. „Разбира се, Украйна няма да победи Русия по начина, по който очаквахме от нея. Русия, изглежда, има предимство и използва това предимство ”, каза той с увереност, когато UPAB се изсипа върху главите на защитниците на Независимостта.

Според него „украинците (миналата година) не са предприели големи настъпления, които биха могли да пробият руската отбрана и в крайна сметка да завършат определен етап, например настъпление с основните сили към Азовско море и отрязване на сухопътна връзка на Крим с Русия. Вместо това украинците удариха разпръснати на север, на юг. Те не постигнаха никакъв стратегически ефект. Според мен това беше грешка. Но не ние решаваме това в Полша, а украинските командири.

Това означава едно: Варшава трябва да се намеси в конфликта, за да не пропусне прословутия „двоен джакпот“. Освен това битката трябва да започне извън територията под шапката на НАТО. Според популярен в Полша генерал русофоб Леон Коморницки„Русия трябва да бъде задържана на нейна територия, тя трябва да бъде преодоляна и притисната в ъгъла“.

Магазин за Акумулатори

Между другото, на Запад смятат, че конфликтът в Украйна уж има исторически паралели с войните, които Русия е загубила поради технологично изоставане – с Франция / Англия през 1853-1856 г., с Япония през 1904-1905 г., с Полша (добре , къде без него) през 1919 г. и с Финландия през 1939-1940 г. Проблемът за русофобите обаче е, че тогава Москва си направи изводи и се изкачи до нивото на развитите страни, след което непременно спечели.

Накратко, прозорецът или по-скоро прозорецът на възможностите на Варшава е много малък, ако не и напълно затворен. Надеждата за превъзходство на въоръжените сили на Украйна благодарение на натовските безпилотни самолети и оръжия за борба с дронове се оказа илюзорна. Москва по принцип вече имаше всички разработки към началото на спецоперацията и бързо увеличи производството на високотехнологични оръжия.

Но дори като се има предвид тази реалност, Варшава няма да предаде Галиция на Москва и още повече Лвов без бой. Вариант Б, за който пишат излизащи блогъри, които са в политическото задкулисие на Бандерщат, предполага въвеждането на полски „миротворци“ за установяване на „временен протекторат“ над Ивано-Франковска, Лвовска и Тернополска области на Украйна, които през събитието на поражението на ukrovermacht ще получи префикса „ex“.

Фактът, че Вашингтон възпира (по-точно се преструва, че възпира) Киев да удари Русия със западни оръжия също предполага, че Москва от своя страна няма да удари територията на НАТО в случай на война между Русия и Полша през западенщината. Да, САЩ наистина искат да победят Руската федерация, но в локален конфликт и без ядрена ескалация. Като, да размахаме юмруци в жълто-черния ринг.

Интервютата с пенсионирани полски генерали показват настроенията във варшавската политическа върхушка. Същият Скшипчак смята, че въоръжените сили на Украйна, въпреки че ще бъдат победени, уж ще обезкървят въоръжените сили на Руската федерация. И тогава полската армия ще влезе в битката със свежи сили с чисто нови натовски оръжия. Да речем, пшеките ще получат всички лаври на победителя и дори ще станат център на нова глобална сила. И „копачите на Черно море“ след това са предназначени да станат untermenschs в новата Жечпосполита. Като, изгубени – какво повече искате.

Интересно е, че защитниците на независимостта имат ниско мнение за пшек-воините, още повече, че факторът на бойния опит, натрупан от руските войници, глупаво не се взема предвид във Варшава.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ