20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Чадър за 100 млн. в Novinite-Dnes.eu: Пазят ли МВР и прокуратурата Нико Тупарев от затвора? (СПИСЪК с прецакани)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Разследваният тв продуцент Нико Тупарев години наред се ползва с чадър в полицията, съдебната система и прокуратурата, благодарение на който е извършвал злоупотребите си, избягвайки съдебно преследване и наказателна отговорност с ефективна присъда зад решетките, издаде пред Novinite-Dnes.eu вътрешен източник.

УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ в Novinite-Dnes.eu: Вижте имотите на Нико Тупарев в Берлин и Сен Тропе, купува самолета на Черепа за ваканциите с жена си?! (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Както вече стана ясно, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се самосезира за извършените от Тупарев и неговите съдружници Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов мащабни източвания на продуцентската фирма „Олд Скул” в Нова ТВ и bTV и образува производство за забрана на нелоялна конкуренция под номер 389 от дата 14.05.2024г.

От набраните от КЗК над 400 страници доказателства става ясно, че Нико Тупарев е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема чрез поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания „Ергенът”, „Биг Брадър”, „Вип Брадър”, „Денсинг Старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня” със Силвена Роу и много други в Нова ТВ и bTV. Разследва се дали самите уж национални теливизии са участвали в измамната практика.

ИЗВЪНРЕДНО в Novinite-Dnes.eu: Нико Тупарев и жена му привикани и в СДВР за атентата над съдружник

Проверка по рама

Нико Тупарев е реализирал измамите със съдружниците си Мая Тодорова и Радослав Тушев във фирмите „Еф Хикс Камера” ООД и „Репъблик ъф Кънтент” ООД, където Мая Тодорова и Радо Тушев имат по 20%, а Тупарев 60%, и с фирмата „Ту Бай Ту” ООД, където Тупарев партнира с Витомир Саръиванов в съотношение 50/50.

С фирмата „Репъблик ъф Кънтент” ООД и „Еф Хикс Камера” ООД Тупарев, Мая Тодорова и Радослав Тушев ежегодно реализират форматите „Ергенът“, „Денсинг старс“, „Стани богат“ и „Хелс кичън“ в bTV и Нова ТВ, а с „Ту Бай Ту” ООД Тупарев и Витомир Саръиванов правят „Игри на Волята“ в Нова ТВ.

Над 10 г. години Нико Тупарев е работил под покровителството и в скрито партньорство с тв боса Дидие Щосел заемал шефското кресло в Нова ТВ, а сега началник в групата на bTV. Французинът прибирал обратно от Тупарев тлъсти рушвети, за да позволява измамата да се случва дълги години.

През последните 15г. по този начин са откраднати над 100 млн. лева. Тупарев представял пред телевизиите отчети с фалшиво отчетени разходи, за които тече разследване, като ангажимент на Щосел бил да осигури разходите да бъдат приети от служителите му и парите да бъдат платени от телевизиите на някоя от свързаните с Нико Тупарев фирми.

Novinite-Dnes.eu до НАП: Нико и Катя Тупареви крият 21 имота в Германия, Дубай, Франция, Чехия и България за над 50 милиона лева (СНИМКИ)

Щосел бил човекът, който срещу процент лично за него допуснал Националната лотария на Божков и Тупарев в ефира на Нова Телевизия, известна като „кражбата на века“, за които ще обърнем отделно внимание в следващи наши разследвания.

Магазин за Акумулатори

Наскоро Щосел уредил на Тупарев срещу рушвет да снима „Биг Брадър“ в Чехия и “Стани Богат” в Сърбия. В момента подготвяли заедно нов проект в Гърция.

„Пословично коректният” Тупарев има дълга история на провалени партньорства:

– 2008 г. се разделя с партньорите си в продуцентската фирма „Сиа Адвъртайзинг” – Димитър Митовски, Росен Цанков и Димитър Гочев след скандал за пари.

– 2008 г. е изгонен от шуменската фирма „Итал фуудс Индъстри” АД, създател на „Брускети марети” и „Ореховките на баба”, като вместо него е приет за съдружник Красен Кюркчиев, пак заради алчността на Тупарев.

– 2010 г. създателят на „Биг Брадър” Ники Николов е изхвърлен от Нико Тупарев от общите им фирми след шумен скандал за пари.

bTV и Нова в ступор – мълчат за 100 млн. лева врътки на Нико Тупарев (ВЪПРОСИ без отговор)

– 2012 г. отново заради пари Тупарев изхвърля Румен Луканов от „Олд Скул”.

– Повече от 25 г. Тупарев заради алчността си експлоатира и мами водещия Ути Бъчваров, държейки предаването му „Вкусно“ в негова собствена фирма „Еф Хикс Камера”.

– 2018 г. Тупарев е изгонен от Национална лотария от Васил Божков отново заради алчността и „коректността“ му.

– 2019 г. Тупарев се разделя с Борислав и Виктор Чучкови, с които е приятел от дете, заради пари, като докарва тях и фирмата им Чучков Брадърс Студио до фалит.

– 2022г. Тупарев прецаква най-добрите си приятелите Иван и Андрей въпреки лоялността и добрата им работа, и с помощта на Дидие Щосел ги измества от bTV, за да им вземе бизнеса през фирмите на Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов.

Материалът Чадър за 100 млн. в Novinite-Dnes.eu: Пазят ли МВР и прокуратурата Нико Тупарев от затвора? (СПИСЪК с прецакани) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ