13.6 C
София
понеделник, май 20, 2024

Червен кмет тегли 100 бона заем за микробус

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Община Пещера, управлявана от червения кмет Йордан Младенов, ще изтегли заем от 100 хиляди лева, за да закупи микробус, който да обслужва линията Пещера – Пазарджик. От началото на годината общината е в транспортна криза, след като общественият превозвач прекрати дейността си поради нерентабилност.

За да излезе от транспортната криза, общината бе принудена да създаде свое общинско дружество „Автобусен транспорт“.  До преминаването  през  процедурата обаче, десетки ученици от Пещера и околните села останаха без достъп до учебните заведения в Пазарджик.

За да спаси учебния процес, Министерството на образованието предостави безвъзмездно на общината два автобуса, но те превозват само деца. Към момента жителите на града нямат транспортен превоз до Пазарджик. Със заема от 100 хиляди лева ще бъде закупен един микробус с 22 места, като идеята е впоследствие да се осигури микробус и по маршрута Пещера – Пловдив.

И двете превозни средства ще са втора употреба. Гарант за обезпечаването на кредита ще е община Пещера. Още четири общини в областта продължават да са в транспортна криза.

Проверка по рама

Материалът Червен кмет тегли 100 бона заем за микробус е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ