18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Чудо! Депутат от ДПС получи присъда за подкуп

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Софийският градски съд призна за виновен депутата от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние и подкуп, съобщава БТА. Той е осъден условно на една година с три години изпитателен срок. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Аврамов беше арестуван през юли 2012 г., когато бе депутат от ГЕРБ. След арестите бе снет имунитетът му, за да бъде разследван. През 2016 г. Софийският градски съд оправда Аврамов, но година по-късно Софийският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на първата инстанция поради съществени нарушения.

Делото срещу Аврамов се водеше от закритата вече спецпрокуратура, която през април 2019 г. внесе обвинителен акт в спецсъда. След закриването на спецсъда разглеждането на наказателното производство продължи в Софийския градски съд.

От 2017 г. Аврамов неизменно влиза в Народното събрание с листата на ДПС и всеки път се е отказвал от имунитета си. За последно имунитетът му беше поискан от вече бившия главния прокурор Иван Гешев в средата на юни 2023 г.Според обвинението при задържането му в него са открити белязани пари. Прокуратурата твърди, че те са били искани от зърнопроизводителя Светослав Илчовски, за да бъдат решени негови проблеми в една от областните комисии по земеделие.

Материалът Чудо! Депутат от ДПС получи присъда за подкуп е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Проверка по рамаSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ