22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Чутовен скандал! Фирма на Велико Желев асфалтирала пътя на кървавото меле с Кирил Петков (ОБНОВЕНА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Строителният министър Виолета Коритарова отстрани двама пътни шефове заради светкавичното асфалтиране на мястото на инцидента с кола на НСО, при който в четвъртък загина мъж, а съпругата му още е в реанимацията на варненската болница.

В съобщение на МРРБ бе обявено, че тя е разпоредила незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ-Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство, служителите са отстранени от работа. „Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот“, пишат от МРРБ.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта – ДЗЗД „Роуд Проджект“, в което с 50% участват „Хидрострой“ АД на Велико Желев и „Транстрой-Варна“ АД, се добавя в съобщението.

Желев е бивш шеф на АПИ и настоящ собственик на „Хидрострой“ АД, която е рекордьор по спечелени обществени поръчки за милиарди.

Проверка по рама

Действията на министър Коритарова бяха предизвикани от премиера Димитър Главчев, който поиска от МРРБ да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО. Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение, обявиха от Министерски съвет.

Мястото, където стана катастрофата с колата на НСО с Кирил Петков и загина човек, е прясно асфалтирано преди два-три дни. Това се твърди и става ясно от снимки от групата „Виждам те КАТ-Варна“. Вижда се голяма кръпка върху стария асфалт. Пътят не е с дупки и е интересно и странно какво е наложило толкова скоростно и избирателно подновяване.

„АПИ сложи нов асфалт на мястото, където джипът на Кирил Петков уби човек край Аксаково. Защо?! Как ще се правят нови експертизи и следствени експерименти? Или вече мачът е свирен – убитият е виновен, властта е невинна!“, пише Краси Костов.

Междувременно след публикацията на Novinite-Dnes.eu за връзка на „Хидрострой“ АД със скандалното асфалтиране на пътния участък от фирмата на Велико Желев публикуваха отворено писмо, ето пълния текст:

„Хидрострой“ АД и негови служители, и техника не са участвали в организацията и изпълнението на строително-ремонтни дейности, в това число и асфалтополагане, в посочения участък“, заявиха от компанията по случая за асфалтирането на мястото, където джип на НСО с Кирил Петков катастрофира и шофьорът на другия автомобил загина.

Цялата позиция:

Магазин за Акумулатори

Във връзка с разпространеното съобщение за подаден сигнал до прокуратурата за действията на служители Агенция „Пътна инфраструктура“ и на фирмата, извършила ремонт на пътен участък на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент  – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНССТРОЙ-ВАРНА“ АД, бихме искали да уточним следното:

Има сключен договор между Агенция „Пътна инфраструктура“ и ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ за „Поддържане и ремонтни дейности на републиканските пътища на територията на Североизточен район“ за обособена позиция № 1 – ОПУ  Варна. Въпросният пътен участък на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково попада в заданието по договора за м. май 2024 г., но не е част от обхвата на дейност на „Хидрострой“ АД, в качеството му на съдружник в консорциума.

Дружеството „Хидрострой“ АД и негови служители, и техника не са участвали в организацията и изпълнението на строително-ремонтни дейности, в това число и асфалтополагане, в посочения участък.

Материалът Чутовен скандал! Фирма на Велико Желев асфалтирала пътя на кървавото меле с Кирил Петков (ОБНОВЕНА) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ