18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Целулитът може да бъде и полезен?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всички знаем, че целулитът е проблем, дори заболяване, което застига не само хора с наднормено тегло, но и млади и стройни девойки и младежи. Причините за неговото възникване са предостатъчно, като сред тях са заседналият начин на живот, неправилното хранене, вредните навици, стресът, екологията, генетиката. Лечението на целулита е сложно, но възможно, като се имат предвид съвременните методи за това. 
Обаче учени от Оксфордския център по диабет, ендокринология и метаболизъм провели любопитно изследване, в което открили неочаквани плюсове на това състояние. Оказало се, че целулитът на бедрата може да защити от захарен диабет, сърдечни болести и исхемия.

Това се случва заради активното поглъщане на мастни киселини от мастната тъкан. Целулитът спомага за подобряване синтеза на женските полови хормони – естрогените. Както беше доказано по-рано, колкото по-високо е нивото на естрогени в кръвта на жените, толкова по-привлекателни са те за противоположния пол. 
Но пък няма как да се отрече, че „портокаловата кожа“ не е приятна от естетическа гледна точка. Според специалисти това ново откритие за плюсовете на целулита позволява да се понижи депресията при много жени, сблъскали се с това състояние. Но не бива да забравяте и за вредата от това заболяване: на първо място не по-малко разпространената варикоза, понижаване на имунитета заради застой на кръв и лимфа, а също и нарушение в работата на нервните клетки. 
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ