10.2 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Д-р Емилова бие тревога, тези инжекции ги ползват за отслабване, но…

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите – 48 дни, защото организмът трябва да се пречисти след зимата заради по-малкото физическо натоварване и по-тежката храна. Това коментира диетологът д-р Людмила Емилова в ефира на БНТ.
Не можеш да си щастлив, ако се тъпчеш с храни боклуци, категорична е тя, а свалянето на килограми зависи от волята на всеки човек.

Д-р Емилова обясни какво представляват инжекциите за диабет, с които някои хора злоупотребяват, за да отслабнат бързо.
„Това е така нареченият семаглутид, който се отделя в панкреаса, когато дълго време не приемаме храна. Това е реакция на организма, създадена през хилядите години, в които хората са живели по този свят и са имали периоди на гладуване поради природни катаклизми. В този случай, когато 10 дни не се вкарват големи количества храна в организма, панкреасът започва да отделя семаглутид, който, стигайки до мозъка, сигнализира, че няма храна. Мозъкът тогава командва да започне да се произвежда глюкоза от мазнини“.

Това е изкуствена стимулация на мозъка да разгради мазинините, уточни тя. Когато обаче огромна доза от това вещество се вкарва венозно, е неестествено и крие огромни рискове за тялото.
„Има опити върху гризачи, които показват, че има огромен риск да се получи карцином на щитовидната жлеза, а аз вече знам случаи на пациенти, които наистина имат рак на щитовидната жлеза вследствие на прекаляването с приема на семиглутид“./ и във Фейсбук

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ