13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

ДЪНО: Контрабандистът Стефан Димитров – Малката Яра в листата на БСП за депутати

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Бившият шеф на ИАРА Марин Димитров, арестуван заедно със сина си като част от митничарското ОПГ на Краля на цигарите Никола Николов – Паскал, има добри контакти с БСП, твърдят запознати пред „Уикенд”.

Благодарение на тях през 2022 година успява да пробута в листите на столетницата за парламентарните избори сина си Стефан – Малката Яра. При представянето на листата Стефан Димитров е обявен за успешен млад предприемач. Явно раздаването на бързи кредити на безработни срещу огромни лихви се брои за нещо свръх успешно и похвално.

На 31 август 2022-а дойде новината, че Стефан Маринов Димитров е заличен от 11-ото място в листата на „БСП за България“ и от 3-о място в тази на ПП „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ – ЕВРОЛЕВИЦА“ за парламентарния вот на 2 октомври. На негово място под №3 във втората листа беше регистрирана Мухарем Рефки Зуфури. На следващия ден, обаче, дойде обратът – Зуфури заявила отказ от регистрацията си, а Димитров поискал да бъде регистриран отново. В крайна сметка РИК – Хасково заличи кандидатката и на нейно място регистрира Стефан Димитров – Малката Яра, показа обстойната проверка на Narod.bg.

След като не става депутат от БСП, Стефчо явно се захваща с контрабанда на цигари като част от групата на Паскал.

Освен апартамента в Хасково и къщата с басейн на село, с част от пачките евро Марин Димитров – Ярата си купува 20-ина декара земя край пловдивското село Шишманци.

Проверка по рама

Върху парцела през 2018 г. започва строителство на огромен ТИР паркинг. В подобен комплекс разследващите групата на Паскал откриват цигари без бандерол за 3 млн. лева, натъпкани в полуремарке на камион.

До залавянето на нелегалната стока се стига, след като агенти на ДАНС арестуват сина му Стефан. В неговия мобилен телефон е намерена снимка на мастербокс от същите цигари и фактура за 2,6 млн. долара. Пак там е намерена и локацията на полуремаркето.

Спецченгета припомнят, че подобни паркинги често се използват като депа на каналджии. Там влезлите в България камиони с контрабандна стока, основно цигари и дрога, могат на спокойствие да бъдат претоварени, далече от очите на властите.

Според строителните книжа към паркинга на магистрала „Тракия” на Марин Димитров има бензиностанция, газстанция, мотел с десетки стаи за почивка и заведение за хранене. Милионите левове, нужни за строежа, трябва да се осигурят от фирма „Ем джи ес пропърти”, на която обвиненията за контрабанда на цигари Марин Димитров продава половината от парцела.

Собственикът на „Ем джи ес пропърти”, пловдивският бизнесмен Георги Стойчев, също не е случаен човек. Той е създател на приватизационния фонд „Тракия”, изкупил със събраните бонови книжки десетки предприятия.

Георги Стойчев заедно с партньорът си Георги Трифонов са и основатели на скандалната „Тракия Банк”, купена след нейния фалит през 1998 г. от покойния Емил Кюлев.

Магазин за Акумулатори

Малко след сделката срещу Стойчев и Трифонов са повдигнати обвинения, че са създали банката с кух капитал. Както често става у нас, обвиненията така и не са доказани, а днес двамата бивши вече банкери управляват солидна бизнес империя. Явно сред интересите им са и ТИР паркингите в партньорство с обвинения за контрабанда на цигари Марин Димитров.

Материалът ДЪНО: Контрабандистът Стефан Димитров – Малката Яра в листата на БСП за депутати е публикуван за пръв път на Narod.bg.



Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ