България

ДАНС, БАБХ и депутатите нищят корупционния скандал на ГКПП „Капитан Андреево“

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

В Комисията по превенция и противодействие на корупцията на Народното събрание днес след обяд ще има изслушване по повод скандалите около фитосанитарния контрол на вноса на храни на граничния пункт „Капитан Андреево.

В откритата част от заседанието на комисията ще бъдат изслушани Васил Димитров – управител „Евро Лаб“, с чиято фирма държавата прекрати договора за контрол на храните, влизащи в България.

Другите участници, освен народните представители, са: председателят на ДАНС Пламен Тончев, изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. На закритото заседание ще участват само последните трима.

Вчера стана известно, че камерите на ГКПП „Капитан Андреево“ цели 10 години са били слепи за трафика през пункта. По тази причина зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви, че ще настоява на ГКПП „Капитан Андреево“ да има постоянно полицейско присъствие.

В понеделник пък депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков съобщи, че представител на фирмата на „Евролаб“, която оперира на ГКПП „Капитан Андреево“, е предложил подкуп в размер на 6 млн. лв. на година на директора на БАБХ. Собственикът на дружеството Васил Димитров мигновенно отвърна с обещание да заведе дело за клевета срещу Костурков.

ПП депутът твърди още, че парите са предложени от бивш депутат с цел фирмата, която от 10 години осъществява всички дейности по санитарния контрол на границата, да запази дейността си. 

Засега няма официална информация кой е корумпираният политик.

Материалът ДАНС, БАБХ и депутатите нищят корупционния скандал на ГКПП „Капитан Андреево“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort