България

ДАНС удари олигарха на ГЕРБ и ДПС Христо Ковачки заради космическата цена на тока

ДАНС най-сетне удари олигарха на ГЕРБ и ДПС Христо Ковачки! Спецагентите извършват проверка в офисите на голям производител на електроенергия и в офисите на лицензираните търговци на електроенергия на свободния пазар заради високите цени, без да се споменава името на „бизнесмена”.

Агентите са влезли във фирми, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, разкри обаче Новините Днес от свои хора в енергетиката. Изземват се и се проверяват различни документи.

Вероятно акцията е в рамките на проверка, свързана с космическите цените на електроенергията. Преди седмици служители на агенцията провериха Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

Тогава вътрешният министър Бойко Рашков уточни, че се търсят „мини“, заложени в енергетиката от предишните управляващи.

Проверка по рама

По неофициална информация в момента при търговците на електроенергия тече проверка на документи. От ДАНС на този етап потвърждават само, че в момента има подобна проверка.

По време на заседание на временната парламентарна комисия, която проверяваше работата на държавните предприятия, депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова съобщи, че има сигнали за пазарни манипулации на борсата, а работодателски организации сезираха ДАНС и МВР за нарушения.

Съмненията на бизнеса са, че заради спекулации цената на електроенергията на енергийната борса е висока. КЕВР също съобщи за образувано производство за проверка на пазара, но без да дава повече подробности по темата.

Материалът ДАНС удари олигарха на ГЕРБ и ДПС Христо Ковачки заради космическата цена на тока е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button