28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

„Държавен преврат!“: Шоуто на Копейкин при Румен Радев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

С шоу от „Възраждане“ започна първата среща на президента Румен Радев на днешния втори кръг от консултациите с парламентарните формации за възможността да се състави правителство.

Пред Радев водачът на националистите Костадин Костадинов увери, че партията му няма намерение да бъде в опозиция, а иска да управлява и е готова да предложи кабинет, ако получи мандат за това. Като основен приоритет на парламента той открои приемането на държавен бюджет.

Костя Копейкин определи като безпрецедентна ситуацията, при която нямаме такъв през април. Костадинов обеща, че ще работи за ограничаването на властта на главния прокурор. И напомни, че в предния парламент се оформи мнозинство около предложение на „Възраждане“ за механизма за разследване на шефа на държавното обвинение.

Костадинов нашироко рекламира инициативата на партията му да се проведе национален референдум за запазване на лева като национална валута.

Проверка по рама

Той изрази увереност, че са събрани достатъчно подписи, за да стане това допитване задължително. След това  обвини ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в „скрит, пълзящ държавен преврат“, тъй като говорят за приемане на закони, свързани с въвеждане на еврото, и „замитат под килима“ предложението за референдум.

Водачът на националистите настоя служебното правителство да изпълни решението на предния парламент за запазване на българските ТЕЦ-ове, работещи на въглища. От своя страна, Радев го увери, че кабинетът усилено преговаря с Европейската комисия, пред която сме поели ангажимент въглищните централи да бъдат затворени.

По думите на президента, трудно е да се промени веднъж поет ангажимент, но той очаква до края на април т.г., че ще има постигнат резултат от преговорите.

След като вчера разговаря с лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, днес държавният глава ще посрещне представители на останалите политически сили в Народното събрание. Най-напред е „Възраждане“ от 9.30 часа, следвана от ДПС в 11 часа, БСП от 13 часа и накрая ИТН от 15 часа.

На вчерашните разговори нямаше особен резултат, тъй като не се забеляза промяна в позициите на политиците. От ГЕРБ-СДС искат коалиция с ПП-ДБ, но дясното обединение отказва и държи да получи втория мандат.

Самият Радев, както се разбра, бърза с консултациите, защото не иска да бъде обвиняван, че като ги забавя, се опитва да си осигури „безконтролна власт“.

Магазин за Акумулатори

Материалът „Държавен преврат!“: Шоуто на Копейкин при Румен Радев е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ