ЗдравеКовид 19ЛюбопитноПоследниСветовни НовиниСвят

Деца на възраст между 2-18 години започват да ваксинират с Covaxin

Covaxin е разрешил спешна употреба за деца над 2 години.

Първата изцяло домашна ваксина Covaxin е официално одобрена като една от първите ваксини срещу COVID-19, достъпни за деца в Индия, показват доклади, след като властите издадоха разрешение за спешна употреба.

Ваксината, която е разработена от базираната в Hyderabad-based Bharat Biotech, е препоръчана за употреба при деца на възраст между 2-18 години от Комитета на експертите по темата (SEC), експертен панел по ваксинация в Индия. Препоръките на SEC са представени на Генералния контролер на лекарствата на Индия (DGCI), който предоставя окончателното одобрение.

Изявленията на SEC гласят: „След подробно обсъждане, комисията препоръча издаване на разрешение за пускане на пазара на ваксината за възрастова група от 2 до 18 години за ограничена употреба в извънредна ситуация.“

Коваксин, който е неактивна вирусна ваксина, е разрешен за употреба сред възрастни в Индия. Ваксината е все още е в процес на по-нататъшни клинични изпитвания, разработчиците са започнали своите клинични изпитвания в избрани центрове на AIIMS в цяла Индия, за да тестват ефикасността на ваксината за деца в по -млади възрастови групи. Все още обаче не се разкрива кога ваксината ще бъде подходящо достъпна за употреба в педиатричната и тийнейджърската популация.

Съгласно докладите, Bharat Biotech ще трябва да се погрижи за някои условия, преди ваксината да получи пълно одобрение за употреба:

Проверка по рама

„Разработчикът на Covaxin ще продължи проучването съгласно одобрения протокол за клинично изпитване на Whole Virion, инактивирана CoronaVirus ваксина“

Отделно от това, фармацевтичният специалист ще трябва също да изброява информация за предписание, информационен лист за ваксините, характеристики на продукта, данни за AEFI и AESI на всеки 15 дни през първите два месеца, в съответствие с правилата за клинични изпитвания, наложени в Индия.

 

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Не пропускай
Close
Back to top button
zonguldak escort