15 C
София
сряда, април 17, 2024

Депутат  от „Възраждане” наследи Каракачанов в бизнеса с паспортите

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Зам.-председателят на партия „Възраждане” Петър Петров е сред най-активните депутати по темата за българското гражданство, а в същото време юридическата му кантора – „Йосифова, Иванов и Петров” активно съдейства на мераклии за наши паспорти. Това обясняват пред „Уикенд” негови съпартийци, отлично запознати с прелюбопитния сюжет.

Бегъл поглед върху работата на народния представител Петров показва, че в сферата на патриотизма и паспортите той е достоен наследник на Красимир Каракачанов, казват източниците ни. Каракачанов, както е известно, през дългите години в политиката си изгради реноме на пръв патриот и същевременно с това и на тънък познавач на механизмите, по които се предоставя българско гражданство.

Връзката между войводата и депутата Петров минава и през общи приятели, допълват източниците ни. Например, близък и на двамата е Илия Кузманов, синдикален шеф в МВР, чиято съпруга Николета Кузманова беше шефка на политическия кабинет на Красимир Каракачанов като вицепремиера и министър на отбраната. Петров дори участва в семинар на полицейския синдикат по покана на Кузманов.

От друга страна, прави впечатление голямата активност в Народното събрание на депутата от „Възраждане” по злободневната тема за придобиването на български паспорти от лица с претенции за български корени.

В края на миналата година той попита правосъдния министър Атанас Славов колко души от  Турция са станали българи по документи през 2020-2023 г. Поинтересува се също и колко са забавените преписки за българско гражданство през същия този период. Преди време пък Петров настоя да се създаде публичен регистър на лица, получили наши документи по натурализация.

Проверка по рама

А като депутат вече в няколко парламента и член на правната комисия, той не спира да внася и предложения за изменения в Закона за българското гражданство. Въпросният Закон, както е известно, определя както условията, така и реда за придобиване на наши паспорти, и според юристи точно в този аспект прозират и лобистките интереси.

Да отбележим също, че заместникът на Костадин Костадинов влезе и във временната парламентарна комисия, която ще проучва аферата „Глеб Мишин”. Въпросният Глеб Мишин, чието име беше огласено от депутата Атанас Атанасов, преди време се опитва да получи българско гражданство чрез преправени документи, но е отрязан. После сам организира фабрика за български паспорти, предназначена за руснаци с фалшиви документи. При това дни наред Мишин предвожда цели групи кандидати за български паспорти, тоест за вход към Европа, като тези напористи лица най-нагло си позволяват да окупират подстъпите съм правосъдното министерство в центъра на София!

Оказа се, че измамникът, който се подвизава и като Глеб Мишин, и като Семьон Вершинин, е открил и свой офис в центъра на Москва, за да улесни снабдяването на руснаците с наши документи. В сайтовете тази услугата се рекламира с пълна сила, като офертите са от 3000 до 8000 евро и нагоре. За тази сума клиентите получават фалшив акт за раждане на един от родителите, който е уж от „български произход”.

Повечето от тези документи са „издадени” от някогашната Украинската съветска република. При това са толкова нескопосани ментета, че имат поредни номера, въпреки че са с различни дати на издаване.

След като скандалът гръмва, Глеб Мишин се изнася от България на 1 февруари 2024 г., а ДАНС му забранява повече да стъпва в страната, още повече че по неговия канал са минавали и хора от руските спецслужби.

Оказва се обаче, че адвокатската кантора на депутата Петър Петров – „Йосифова, Иванов и Петров”, също движи с пълна сила делата на мераклии за българско гражданство. При това запознати отбелязват, че повечето от клиентите са от Русия и Сърбия. По думите на запознати кантората чрез адвокатите Ива Йосифова и Иван Иванов често оказват съдействие на клиентите си заявленията им да бъдат разгледани в рамките на 9-месеца и да не чакат 3-годишния срок за проучване.

Магазин за Акумулатори

Прави впечатление, че кантората представя на клиентите си пълномощни, в които са вписани личните данни, включително и на народния представител Петър Петров, наред с колегите му от кантората. Клиентите определено ще са респектирани, когато видят името на Петров – това показва възможности и гарантира един добър резултат. Все пак това е народен представител от два поредни парламента, член на правната комисия, а също и на комисията по вътрешна сигурност и вътрешен ред!

Много е любопитно как ръководството на Народното събрание досега не е обърнало внимание на този факт. Още повече, че както обясняват запознати, на част от клиентите на въпросната кантора документите се оказват подправени, при това когато става въпрос за доказване на българския им произход. Схемата е аналогична на тази, използвана от руснака Глеб Мишин, допълват източниците ни. Затова не е изненада, че има и отменени натурализации заради фалшификации. Дори само от имената им се вижда, че тези хора нямат нищо общо с България.

На свой ред обаче Петър Петров пита министъра защо се бавят преписките и намеква, че прекалено много турци вземат българско гражданство.

Иначе господин депутатът нашумя преди време като адвокат на боксьора Кубрат Пулев. Двамата дори разпространиха видео, в което Пулев извива врата на Петров, който се кълне във вярност на народа! Евтин пропаганден цирк, но колко пък да е акъла на гласоподавателите на „Възраждане”?

Материалът Депутат  от „Възраждане” наследи Каракачанов в бизнеса с паспортите е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ