32.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Диана Дамянова оплю лъжците: ПП-ДБ спуснаха внучето на ДС в София, мислят ни за много тъпи

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Ротацията на правителството ще се състои 4 години поред и това правителство ще изкара пълен мандат. Това прогнозира комуникационният експерт и основател на ПП „Продължаваме промяната“ Диана Дамянов в интервю пред БНР.

„Няма да отидем на избори 2 в 1. Ще отидем на избори, когато Борисов е готов да „сготви“ изцяло Промяната. Зависи кога ще се почувства достатъчно силен“, каза Дамянова.

В предаването „12+3“ тя коментира и напрежението в управляващата сглобка дни преди очакваната ротация на кабинета:

„Истината е, че ротацията е сложен процес и още по-сложно е, че те не са си го регламентирали помежду си. Става триж по-сложен от това, че единственият регламент, който са направили, е какво ще работи Денков след това. И изведнъж внезапно Кирил Петков решава да не го спази. …

Денков направи голяма глупост, заявявайки, че МВнР ще даде повече глас на ПП и това наруши нормалния баланс – „Ники трябва да пътува“, аргументира се комуникационният експерт.

Проверка по рама

Тя коментира, че „Продължаваме промяната“ трябва да имат свое политическо семейство, но това е въпрос на истинска партийна работа, „която, като че ли не им се отдава много“, смята Дамянова.

„Истината е, че това беше каране един срещу друг и кой ще мигне пръв. Кирил мигна пръв, защото искането му, освен че е немотивирано, е и нелогично“.

„Това ни даде възможност да разберем, че ние живеем в една непрекъсната лъжа. На нас ни казваха „това е наше правителство“. 8 месеца по-късно Петков каза, че това не е чисто наше правителство. Защото МВР министърът не е наш, а е на ГЕРБ“, каза Дамянова.

Според нея основният проблем е липсата на комуникация с електората на ПП.

„Ако Кирил Петков е знаел това преди 8 месеца, че вътрешният министърът е на ГЕРБ, е бил длъжен да ни го каже. Ако го е научил сега, значи не си знае работата. В мен възникват въпроси колко още министри на ГЕРБ има в това правителство?“, попита Дамянова.

„Ако е трябвало да правим истинска коалиция с ГЕРБ, трябваше да застанем пред народа и да кажем истината. Да ми обясняват 8 месеца по-късно, че министърът на МВР е на ГЕРБ… Истината е, че доверието рухва, ние сме на електорална шейна.

Магазин за Акумулатори

Аз се чувствам част от ПП и ме боли, когато виждам, че за 3 години на политическата сцена сме сглобили нашите 27%, които сега са 9. Тези хора там смятат, че са по-умни от нас и затова ще крият истината от нас – ще ни лъжат, за да постигат свои цели, защото сме толкова тъпи, че не разбираме. Ами не сме!“, предупреди Диана Дамянова.

Според нея в партиите в сглобката няма противоречия:

„Мисля, че точно обратно – те стават толкова близки, че стават неотделими и това е огромна грешка, която произвеждат добрите сили, защото оставиха групата на Борисов и Пеевски извън управлението. Рейтингът на Борисов расте и при едни избори той има потенциал. Липсва политическо доверие на ПП към неговия електорат. Електоралните нагласи показват, че пътят, по който вървим, не е добър. Има начин да се върне доверието, защото ПП и ДБ не са ни изиграли, те просто не ни казват механизмите, те водят битки.

Но ПП-ДБ ни спускат внучето на ДС в София и ние с едно омерзение гласуваме“. Дамянова обясни как функционират коалиционните партньори в НС и София и заяви: „Проблемът е, че те не знаят как се прави политика. Смятат, че ти дават властта и я упражняваш. Те не знаят, че трябва да се вслушват в гласове. Това са млади хора, избрани от харвардските курсове на Кирил Петков и за тях няма други гласове. Въпросът на комуникацията е, когато си взел политическото решение. Ние тържествено виждаме как Пеевски обича Кирил Петков и Бойко Борисов“.

Материалът Диана Дамянова оплю лъжците: ПП-ДБ спуснаха внучето на ДС в София, мислят ни за много тъпи е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ