13.6 C
София
петък, юни 2, 2023

Диетолог алармира: Тази закуска срива имунната система!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Когато настъпи студено време, въпросът как можете ефективно да укрепите имунната система става особено актуален. Експертите отбелязват, че храненето на човека пряко засяга естествената защита на организма, така че трябва да му се обърне специално внимание, пише Eat This, Not That.
Диетологът Лиза Московиц говори за това какви храни е най-добре да не ядете за закуска, защото те ще имат изключително негативен ефект върху имунитета. Поради това тялото става по-слабо и не може да се справи с много заболявания.

Според експерта е необходимо да започнем деня от набавяне на най-важните хранителни вещества. Ако протеините, здравословните мазнини и фибри не присъстват в първото хранене, тогава имунната система постепенно отслабва. В резултат на това целият организъм започва да страда и здравословното състояние се влошава значително.
Московиц отбеляза, че яденето на храни с високо съдържание на захар и наситени мазнини за закуска ще увеличи апетита ви. Сладките зърнени храни или печени продукти ще повлияят негативно на концентрацията и дори могат да провокират човек да забележи постоянни промени в настроението през целия ден.

Диетологът подчерта, че закуската задължително трябва да се състои от фибри, протеини и здравословни мазнини, които ще спомогнат за укрепване на имунната система и като цяло ще имат положителен ефект върху тялото. Ето защо е много важно да ядете авокадо, мазни риби, яйца, овесени ядки и плодове. Тя отбеляза също, че никой не забранява да се яде кифличка или парче бекон, но е по-добре да отделите такива продукти за обяд. / и във Фейсбук
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ