22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Диетолог каза какво се случва с тялото ви, ако не закусвате всеки ден!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Диетологът Тамара Синко обясни какво да ядем за закуска, за да бъдем здрави. Специалистът споделя в интервю, че една от най-добрите храни за закуска е свареният боб – в количество две супени лъжици.
В този случай тялото ще получи здравословни въглехидрати, които трябва да се ядат сутрин, за да се поддържа тонус и работоспособност през целия ден.

Освен това яйцата трябва да бъдат включени в сутрешната диета, тъй като са идеален източник на протеини и мазнини.
Ако ги хапнете на закуска заедно с боб, няма да почувствате глад около четири часа“, сподели диетологът Синко.

Хората, които понасят добре млечните продукти, могат да закусват непастьоризирана извара, допълни експертът. Пастьоризираните млечни продукти не съдържат полезни бактерии, витамини и минерали, като всъщност са „празна храна“.

Ако се пропусне закуската, организмът става предразположен към затлъстяване, предупреди диетологът. Портокаловият сок за закуска пък заплашва децата от затлъстяване.
„Без сутрешно хранене става трудно да се контролира апетита през деня, така че има риск да ядете много повече вечер.“

Проверка по рама

Освен това хората, които отказват закуска, страдат от пристъпи на лошо настроение, летаргия, нисък тонус, апатия и депресия. Тамара Синко отбеляза, че пропускането на закуската се отразява негативно на мозъчната дейност – човек се разсейва, трудно се концентрира и изпитва когнитивен спад. / и във Фейсбук
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ