17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Диетолог посочи 5 заболявания, за които кокосовото масло е изключително полезно

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кокосовото масло се счита за една от най -здравословните храни, които можете да намерите и е наречено „суперхрана“. Редовното добавяне на кокосово масло към вашата диета може да има редица положителни ефекти върху вашето здраве.
Кокосовото масло се получава чрез пресоване на сушен или пресен кокос, бялата плът на кокосов орех. Има няколко различни вида продукти, но най -важните са девствено кокосово масло и рафинирано кокосово масло.

Според диетолога Крис Гунарс , кокосовото масло може да помогне за подобряване на цялостното ви здраве на сърцето. Хората, които ядат най -много кокосово масло, са по -малко склонни да страдат от сърдечни заболявания.
Може също да ви помогне да отслабнете.ако имате проблеми с теглото. Кокосовото масло съдържа някои мазнини, известни като триглицериди със средна верига, които помагат на тялото да изгаря калориите по -бързо от други видове хранителни мазнини.
 

„Кокосовото масло има много приложения, които нямат нищо общо с консумацията му“, пише Gunnars за Healthline.
„Много хора го използват за козметични цели, за да подобрят здравето и външния вид на кожата и косата си. Изследванията показват, че кокосовото масло може да подобри влагата на сухата кожа и да намали симптомите на екзема.

Проверка по рама

Кокосовото масло също може да предпази от увреждане на косата. Едно проучване показва, че може да работи като лек слънцезащитен крем, блокирайки около 20 процента от слънчевите ултравиолетови лъчи. „
Той добави, че пациентите с Алцхаймер също могат да се възползват от добавянето на повече кокосово масло към диетата си. Те намаляват симптомите на болестта на Алцхаймер, като осигуряват алтернативен източник на енергия за мозъка.

Продуктът съдържа естествени наситени мазнини, които увеличават количеството на „добрия“ HDL холестерол в организма, като същевременно се отървават от „лошия“ LDL холестерол.

и във Фейсбук
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ