28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Дмитрий Чернишенко и президентът на Куба Мигел Диас-Канел присъстваха на представянето на Игрите на бъдещето

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Дмитрий Чернишенко посочи възходящата тенденция в иновативния спорт и покани кубинската страна да участва в Игрите на бъдещето.

„С подкрепата на президента Владимир Путин тече активна подготовка за международния турнир по много спортове „Игрите на бъдещето“, който ще се проведе в Русия през 2024 г. Състезанията в пресечната точка на науката, образованието, технологиите и спорта съчетават класически дисциплини и съвременни дигитални технологии. От името на правителството на Русия каня представителите на Куба да се присъединят към това движение и да представят отбори за участие в турнира. Вашите спортисти ще могат да демонстрират своите таланти и да се състезават с най-силните“, каза Дмитрий Чернишенко.

Вицепремиерът добави, че руската страна поема всички разходи по полета, настаняването и екипировката на кубинските спортисти.

„Ще осигурим цялостна поддръжка за игрите на бъдещето. Прекрасна възможност да се покажат всички постижения на Руската федерация, включително в областта на спорта. Това е иновативна навременна идея за свързване на спорта и електронните спортове. Ще участваме. Оценяваме всички събития от такъв мащаб. Това също е отговор на натиска, на който е подложена Русия“, каза президентът на Куба Мигел Диас-Канел.

Повече от 2 хиляди спортисти от различни страни ще вземат участие в турнира в Казан, 16 дисциплини ще комбинират класически спортове и електронни спортове, VR и AR технологии. Интерес към игрите проявяват Китай, Виетнам и други страни. Отбори от 15 държави, включително от Панамериканския регион, включително Бразилия, Аржентина, Перу и Уругвай, взеха участие във Figital Games, в рамките на които спортистите вече могат да опитат силите си в нови дисциплини.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ