България

Достойнство? Герджиков не дава оставка от СУ, връща се като ректор („независимият” кандидат подкрепен от 88% от герберите и 69% от депесарите)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Достойният” кандидат на преялите с власт и затънали до шията в корупция ГЕРБ и ДПС Анастас Герджиков, буквално размазан на балотажа от Румен Радев, отказа да хвърли оставка като ректор на Софийския университет.

Преди минути професорът нагло обяви, че се връща във ВУЗ-а като ректор въпреки лавината от разкрития за безобразията в най-старото висше учебно заведение у нас по време на неговото управление.

Макар и неокончателни, резултатите от балотажа показват, че най-много гласове за избора на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България са дошли от избирателите на БСП, „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“. Това показват данните на социологическа агенция „Галъп“.

На този фон „независимият” проф. Анастас Герджиков е получил най-много гласове от електората на ГЕРБ – 88%, и на ДПС – 69%.

Проверка по рама

Румен Радев печели срещу Анастас Герджиков  балотажа за президент с 65,7% от гласовете на отишлите, сочат данните на социологическа агенция „Галъп”. За Анастас Герджиков са гласували над два пъти по-малко избиратели – едва 31,5%.

Двамата стигнаха до балотаж, след като на първи тур за Радев гласуваха 1 322 385 души или 49,42%, а за Герджиков – 610 862 или 22,83%. Избирателната активност към 19 часа е била 29,1%, посочват от „Галъп”.

Материалът Достойнство? Герджиков не дава оставка от СУ, връща се като ректор („независимият” кандидат подкрепен от 88% от герберите и 69% от депесарите) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button