14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Дотук я докарахме: БСП изрева пред ЕС, че в България няма демокрация

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

БСП изпрати писмо до посланиците на страните членки на Европейския съюз (ЕС), в което изразява несъгласието си с развитието на политическите процеси в България и „отдалечаването на страната от базисните изисквания за функционирането на една съвременна европейска демокрация“, съобщи пресцентърът на партията.

„В страната има наченки на авторитарно и антидемократично управление на парламентарно и правителствено ниво. За първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията на парламентарния живот, като не ѝ е дадена възможност да оглави нито една постоянна комисия. Правилникът на Народното събрание се нарушава системно и няма никаква предвидимост в законодателния процес“, коментират от БСП и, след 34 години „демокрация”, са ужасно прави.

В писмото до европейските посланици от партията обръщат внимание и на начина, по който ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС „разпределят позициите в независимите регулатори“.

„Дадени са заявки, че няма да се търсят най-добрите експерти, а се планират политически назначения, в противоречие с принципите на доброто управление. Това би създало риск не само за България, но потенциално и за целия Европейски съюз“, посочват от социалистическата партия.

Проверка по рама

БСП предлага тези наболели и други въпроси да бъдат обсъдени в началото на следващата година, при традиционните срещи на ръководството на БСП с посланиците на страните членки на Европейския съюз.

„В следващите седмици ще бъдат сезирани и международните у регионални европейски организации за недемократичните и антиевропейски действия на управляващите формации (ПП-ДБ, ДПС, ГЕРБ) и техните лидери“, допълват още от БСП.

Материалът Дотук я докарахме: БСП изрева пред ЕС, че в България няма демокрация е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ