България

ДПС се жали в ЕС от България заради Пеевски и Магнитски

Според него те се възползват от санкциите като „инструмент за свръхрепресии и нарушаване на човешките права и свободи“.

Илхан Кючюк се въздържа да посочи имена на засегнати лица и фирми, сред които фигурира бившият депутат от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски. Изказването обаче звучеше като негова защита.

Той изтъкна, че американският закон „Магнитски“ няма действие на територията на Европейския съюз, което противоречи с позицията на САЩ, че той е глобален закон (както се и нарича). Истината е, че българите са първите граждани на ЕС, санкционирани по него.

Според Кючук налагането на национални санкции от някои страни в ЕС като продължение на американските мерки е „в грубо противоречие както с вътрешното им законодателство, така и с общностното право“. Той посочи, че визира България, без да назове други държави. Евродепутатът призова да не се допуска по същия начин „превратно тълкуване на европейския аналог“ на закона „Магнитски“. Според него санкциите не бива да се превръщат в „търпяно свръхнаказание, без вината да е доказана от независим съдебен орган след преценка на всички факти и доказателства“.

ФрогНюз

 

Проверка по рама

Вижте още:

Потрес! ГЕРБ-Красен Кралев платил авансово 21 млн. лв. за 26 физкултурни салона

По 60 000 лв. на месец вземали управителите в ББР.

ГЕРБ издига пенсионера ревльо Тодор Кантарджиев срещу генерал Радев в битката за президент

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort