15 C
София
сряда, април 17, 2024

Драма в Narod.bg: И кмет замесен в схемата с „булката” от ВМРО Евгения Георгаки, заграбила златни гори в Рила

ПРОЧЕТИ СЪЩО


И кметът на Самоков Георги Джоргов се оказа набъркан в българо-канадската престъпна схема с незаконния брак на 76-годишния Илия Ашков с 57-годишната кандитат-общинска съветничка от ВМРО Евгения Георгаки.

В крайна сметка овехтялата булка се оказва наследница на стотици декари вековни гори в Рила срещу…. 2-седмичен брак, при това – незаконен. За съжаление броени дни след сватбата иначе жененият в Канада дядо Илия умира при странни обстоятелства и остава „веселата вдовица“ да разполага със семейното наследство.

„Благодаря на Narod.bg за това, че пръв започна да разкрива престъпленията на имотната мафия и на кандидат-общинарката от ВМРО в Самоков Евгения Георгаки. Благодаря, че разкрихте „бързата вдовица”, която търси богати мъже, дори ако са семейни, за да се омъжи набързо и пак набързо да стане вдовица, за да вземе чуждото наследство”, пише нашият източник, който предостави и нова информация по криминалния казус.

Ето още данни за имотната афера, кръстосала цял свят от Канада до България:

Проверка по рама
Кметът на Самоков Георги Джоргов е време да прогледне за престъпленията, които се случват под носа му

Според източника от Самоков още от началото на прехода Георгаки се хвалела, че имала близки отношения с адвокати, кметове и прокурори. „Тогава не взимахме нa сериoзно тези хвалби. Cега, в наше време, прави впечатление фактът, че новият кмет на Самоков Ангел Джоргов, бивш зам-кмет на Столична община по времето на Йорданка Фанъкова, мълчаливо отказва да поправи невярната информация за младоженеца на Евгения – дядо Илия Ашков, който почина две седмици след сватбата.

Т.е. вече от 16 години срещу името му стои думата „разведен” – още от 2008-а, когато се е завърнал в България от Канада, където, както Narod.bg писа, има съпруга и двама синове, до 2022-а, когато се е оженил за Евгения.

3аписвaнeто „разведен” за дядо Илия е престъпление, защото по закон е задължително всеки запис да бъде придружен от съдебно решение за развода и от кой съд е издадено.

За Илия Ашков няма нито съдебно решение, нито съда, който трябва да го е написал. Тези нарушения на закона и пропуските на кмета са много изгодни за Евгения Георгаки, защото ако грешките бъдат поправени, за прокуратурата ще стане неудобно ясно, че кандитат-общинарката от ВМРО се е омъжила за човек, който вече е женен и няма развод.

Прокурорска проверка лесно би удостоверила, че дългогодишният имигрант в Канада е записан като разведен за периода 2011 – 2022 без решение на български съд.

Магазин за Акумулатори

Така е дадена възможност Илия Ашков да сключи незаконен брак с Евгения Георгаки на 6 октомври 2022-а. Престъпното деяния обаче пропуска неговата законна първа съпруга Мери Олдийн Клиъри – Ашкова, за която се оженил през далечната 1976 в град Торонто, Канада. Това е и пречка пред нов брак – по чл. 7 от Семейния кодекс, който в ал. 1, т. 1 казва:

Чл. 7. (1) Не може да сключи брак лице, което:

1. е свързано с друг брак;

Именно по тази причина Евгения Георгаки не може да бъде негова законна наследница.

Престъпната завера обаче не прави никакво впечатление на прокуратурата, която два пъти отказва  да образува досъдебно производство срещу „булката“ Евгения.

Очаквайте продължение на криминалната сага в Narod.bg

Материалът Драма в Narod.bg: И кмет замесен в схемата с „булката” от ВМРО Евгения Георгаки, заграбила златни гори в Рила е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ