България

ДС КОТИЛО при Красимир Дачев: Сестрата на Илиян Василев набутана в „Свилоза” от Иван Костов

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Белокосото ченге Красимир Дачев е превърнал откраднатата „Свилоза” в котило на кадри, свързани с „Държавна сигурност”, които и до днес вършеят в уж европейска България, разкри ексклузивно Новините Днес на базата на документи, с които редакцията разполага.

МАРШ В СЪДА: Красимир Дачев държал работниците си полугладни (колко богат е сенчестият бизнесмен?)

От разследване на службите научихме, че сестрата на ДС агента Илиян Василев, познат в репресивната комунистическа служба като „агент Сашо”, работи при Красимир Дачев като управител на холдинговата дейност на „Свилоза”.

Гешев, пак спиш? Красимир Дачев опита да преметне топ румънски бизнесмен по схемата „Свилоза”

Ангелина Драганова Василева, ЕГН 501119**** живее в София, жк. „Лагера“ № **, вх. *, ет. *, ап.*, неосъждана, без криминални регистрации, няма МПС на нейно име.

Новините Днес пита: Дачев, от коя година ти е членската книжка в БКП и какво е агентурното ти име в ДС?

Сестрата на вехтото ченге Илиян Василев, което се изявява като несменяем политически коментатор напук на ДС миналото си, участва в следните фирми:

1.„СВИЛ03А“ АД гр. Свищов, ЕИК 814191178 от 21.06.2019 г. — Ангелина Василева е Управител на холдинговата дейност, както и с участие в други дружества в холдинга, като обединява всички търговски дружества и сдружения с цел тяхното управление.

Сигнал на Новините Днес до НАП: Укрива ли доходи сенчестият милионер Красимир Дачев? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

2. „ВГ ВЕНЧЪРС“ ООД, гр. София, ЕИК 201841652 от 29.12.2011 г.

Мафия + бизнес: Гангстерът Исмет Шабан – Фатик прави Красимир Дачев милионер (ДОКУМЕНТ)

З. „УНИПАК“ ЕАД, гр. Павликени, БУЛСТАТ 104000408 от 05.05.1997 г. (неактивен)

4.„УЪРЛД ХАУС ГРУП“ ООД, гр. София (не пререгистриран), БУЛСТАТ 131269569 от 29.06.2004 г.

Ангелина Василева е член на Надзорния съвет и на „Вапцаров” АД през март 2008 и 2009.

Новините Днес до прокуратурата: Красимир Дачев дал 6 млн. лв., за да „спести” 20 бона глоба? Какви престъпления прикрива ликвидаторът с изваждане от публичност на „Свилоза”?

Като такава участва във вземането на решенията на Красимир Дачев за източване на компанията към неизвестния бургазлия Красимир Пенев Вълев като част от изнудването спрямо мажоритарния собственик на „Свилоза” след организираната кражба от беловласия ДС наследник и присвояване на акциите на дружеството, за който случай Новините Днес вече писа.

Красимир Дачев лъсна в схеми на дървената мафия за 17 млн.! Как изсякоха Родопите?

По оперативна информация е установено, че близостта на Илиян Василев с Иван Костов ражда и други екстри за милиционерския син – праща го през 1997 г. на шефския пост в Агенцията за чуждестранни инвестиции, където остава до 2000 г.

СИГНАЛ до НАП: Криминални сделки между Едоардо Миролио и Красимир Дачев щипнаха 10 милиона евро със „Свилоза – ЗИК” (СХЕМАТА)

Проучването установи още, че отново с протекцията на Иван Костов Илиян Василев заминава за посланик в Руската федерация за времето 2000 – 2006 г.

Участва ли Красимир Дачев в трафик на крадени автомобили? Защо личният му шофьор се оказа голям шеф в офшорки на назначения милионер? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Разследващите пишат, че в неговото лично дело от ДС, което се съхранява в архива на Комисията по досиетата, можело да се установи, че Василев е бил свръхактивен и много амбициозен агент още през 80-те години на миналия век.

Грабежът „Свилоза” – как Красимир Дачев открадна предприятие за $100 милиона срещу НУЛА ЛЕВА (СХЕМАТА + УЧАСТНИЦИТЕ)

С протекцията на Първо главно управление на „Държавна сигурност” Илиян Василев става и член казионното БЗНС, като изпълнява възложени задачи.

Илиян Василев е ченгето Сашо от „Държавна сигурност” (ДОКУМЕНТИ)

Снети са неговите оперативно значими връзки и са му възложени оперативни поръчения.

Едно от тези поръчения на ПГУ-ДС се състои в това по време на 35-ия конгрес на БЗНС през май 1986 г. и организираната след това международна среща кандидат-агентът да изучава представителя на Великобритания на тези мероприятия.

ПОРЕДИЦА на Новините Днес: „Бизнесменът“ Красимир Дачев, взимал акъл от Тодор Живков, лъсна в афера с фалшиви документи (ПЪРВА ЧАСТ)

Илиан Василев е бил крайно изпълнителен и много идеологически мотивиран кандидат-агент, впечатляващ с това всички служители на ДС, които са контактували с него. Затова в края на 1987 г. е направено предложение да бъде привлечен за секретен сътрудник на ПГУ-ДС, което и става под агентурния псевдоним „Сашо“.

Призив на Новините Днес: Изтрийте корупционното петно „Красимир Дачев“ от герба на Свищов (МРЪСОТИИТЕ на приватизатора)

СТРОИТЕЛИ НА КАПИТАЛИЗМА

Близките взаимоотношения на ченгето Илиян Василев с Иван Костов допринасят и член на семейството му – сестрата Анелия Василева, да бъде назначена в „СВИЛОЗА“ АД, гр. Свищов за управител на холдинговата дейност, както и да е с участие в останали дружества в холдинга, като обединява всички търговски дружества и сдружения с цел тяхното управление.

Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Материалът ДС КОТИЛО при Красимир Дачев: Сестрата на Илиян Василев набутана в „Свилоза” от Иван Костов е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort