3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Душ кабината в банята ще светне за минути, направите ли това

ПРОЧЕТИ СЪЩО
Едва ли има жена, която да не иска да живее в дом, който блести от чистота. Но не е достатъчно просто да го иска! Трябва да опита да го приложите и на практика. 

Понякога се оказва, че колкото и да чистим, крайният резултат не е толкова добър, колкото трябва. Особено когато става въпрос за банята.
Към почистването на банята трябва да се подхожда много внимателно. Това трябва да е най-чистото място в къщата. Заради наличието на вода, пара и замърсяване, помещението лесно може да се превърне в развъдник на нежелани бактерии, гъбички и неприятни миризми.

За да избегнете това, сме ви подготвили няколко съвета как бързо и лесно да почистите банята си. Особено ако в нея имате душ кабина.
Всички знаят, че при нея най-важно е да почистването на стъклената врата и преградата. След използването на обичайните почистващи продукти вратата и преградата изглеждат още по-зле. Те оставят ивици и в крайна сметка могат да повредят стъклото.

Проверка по рама

За да запазите душ кабината си искрящо чиста, експертите съветват да изберете различен път.
„Почистването на душа не е лесна работа, особено ако има остатъци от сапун и варовик. Много хора смятат, че обикновените почистващи продукти като белина и мокри кърпички почистват стъклото добре. Това е погрешно схващане“, обяснява Джон Кътс, експерт по почистване.

В тази връзка той препоръчва, на първо място, да се откажете от кремообразните почистващи продукти. По думите му, те оставят следи и са по-подходящи за почистване на метал.

Твърдите гъби също не са подходящи, защото оставят драскотини. Използването на белина, казва експертът, е подходящо само за почистване на пода от мръсотията и бактериите. Употребата й обаче не се препоръчва за стъклото на кабината, защото може да го повреди.
Почистващите препарати на основата на амоняка също не са препоръчителни, защото правят стъклото мътно и увреждат уплътнението.

Какво да използвате, за да се отървете от мръсотията по стъклената повърхност? Може да си направите препарат от бял оцет и лимонов сок. Изстискайте сока на лимона във воден разтвор с оцет, вземете  влажна микрофибърна кърпа, почистете стъклото с кръгови движения и накрая изплакнете с вода.

Магазин за Акумулатори

Може да използвате и сол. Тя отлично премахва варовиковите отлагания от твърдата вода. За да подсилите ефекта, поръсете малко сол върху разреза на лимона и натъркайте желаното място.
Препаратът за миене на съдове също върши чудеса с душ кабината. Нанесете малко от него върху мека гъба и избършете стъклото с кръгови движения. Не забравяйте да изплакнете с вода, за да не останат следи.

С помощта на паста за зъби и стара четка пък ще се справите с петната от сапун, останали на труднодостъпни места. /jenata.blitz.bg
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ