Криминални

Двама адвокати осъдени на затвор в Пловдив за продажба на имоти

Районният съд в Пловдив осъди на 4.9 години затвор Мария Делова и на 5.6 години нейният съдружник Крум Стоянов, обвинени за измама при продажба на недвижими имоти, предаде Plovdiv24.bg. Променени са и мерките им за неотклонение в “парична гаранция“ от по 5000 лева.

Адвокатът на Крум Стоянов Деница Чингарова обясни, че подзащитният й е осъден на повече години затвор, защото е бил осъждан вече и е извършил деянието, в което е обвинен, по време на изпитателен срок. Първоначално той е бил само свидетел, но по-късно прокуратурата е повдигнала обвинение в съучастничество.

През цялото време на процеса Стоянов твърдеше, че много вярва на Мария и е готов дори да лежи вместо нея в затвора. Според адвокат Чингарова, Стоянов не е получил никаква имотна облага, за разлика от съдружничката му. Тя пък се опита да обясни в съда, че това е било нейният законов хонорар.

Нервността на Крум Стоянов по време на процеса, защитникът му обясни с фактът, че той се чувства невинен и несправедливо обвинен.

Двамата бивши адвокати не са осъдени на никакви глоби, но сега трябва да намерят парите за паричните гаранции, за да излязат действително от ареста, поне до обявяване на окончателните присъди. Реално те вече са излежали по-голямата част от тях.

Проверка по рама

Дали пострадалите от измамата ще бъдат обезщетени все още не е ясно, тъй като реално съдът допусна само исковете на двама от тях.

И двамата защитници ще обжалват присъдата на обвинените в измама юристи в законовия срок.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort