ЗдравеСветовни Новини

Две деца „случайно“ са получили ваксини срещу COVID-19, и двете вече страдат от „сърдечни проблеми“ | Новините Днес


Преведено от NationalFile.com от Novinite-Dnes.eu 

Според местни медии две малки деца „случайно“ са получили ваксината COVID-19 вместо ваксината срещу грип в a Walgreens Индиана (американска компания, която работи като втората по големина аптечна верига в САЩ). Сега и двамата изпитват „сърдечни проблеми“, според техния педиатър.

Семейство от Евънсвил, Индиана, отиде в местен Уолгрейнс, за всички негови членове, включително двете малки деца, да получат ваксина срещу грип. По време на срещата всички членове на групата, включително двете деца, „случайно“ са получили пълната доза за възрастни от ваксината Pfizer COVID-19, според адвоката на семейството. Децата на възраст четири и пет години са родени през 2016 и 2017 г. според ваксинационните карти, предоставени на семейството от Walgreens.

След предполагаемото объркване с ваксините и двете момчета сега показват признаци на „сърдечни проблеми“, според техния педиатър. Най -малкото дете е болно от кашлица и треска, според доклада на KWTX.

Миокардит, сърдечно заболяване, което включва натрупване на течности близо до сърцето, е рядък страничен ефект на ваксината Pfizer, но изглежда е по-често при млади мъже. Нежеланите реакции към ваксините изглеждат много по -малко вероятни от по -възрастния човек, който ги получава, въз основа на текущи медицински изследвания.

Проверка по рама

 

„Семейството каза, че са напуснали аптеката с мисълта, че са получили ваксините срещу грип, но служител на Walgreens им се обади по -късно и им каза, че грешат. Адвокатът каза, че картите са били издадени след прилагането на ваксината срещу коронавирус. ”

Местната информационна агенция се опита да получи коментар от Walgreens по въпроса, но не получи отговор. Това се случва, тъй като фармацевтичният гигант Pfizer се опитва да получи разрешение за спешна употреба от FDA за ваксиниране на деца на възраст от 5 до 11 години, според множество доклади.

 

Както се съобщава в Националния файл, наскоро публикуван набор от данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), който подробно описва междинните смъртни случаи от COVID по възраст от 1 януари 2020 г. до 15 септември 2021 г., показва, че по -малко смъртни случаи от деца са били свързани с COVID през това време период, отколкото би умрял от грип в типична година.

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button