1.1 C
София
вторник, януари 31, 2023

Две присъди заради луксозния джип на бившия кмет Стоян Беширов

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Две присъди получи бившият шеф на общинска фирма в Неделино Асен Димитров по времето на тогавашния кмет Стоян Беширов.
Казусът нашумя преди години заради закупуването и ползването за лични цели на луксозен високопроходим автомобил „Инфинити“. Обвинения в безстопанственост бяха повдигнати на управителя на „Благоустройство и комунални дейности“ Асен Димитров, съобщават колегите от 24smolian.com.

Окръжният съд в Смолян призна за виновен Димитров в това, че не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа.
Той не е запознал Общинския съвет в Неделино с финансовото състояние на дружеството, както и с отчетите му. Не е присъствал и на сесията на разпоредителния орган, когато е била гласувана изготвената от него докладна записка за закупуване на автомобила на Беширов, чиято дъщеря Нели бе съпруга на енергийния бос Богомил Манчев.

Впоследствие дружеството изпада в положение да не може да обслужва лизинга, а щетите са в размер на над 68 000 лева. В същото време договорът е бил нарушен като превозното средство е отдадено на трето лице.
Бившият шеф на общинската фирма бе признат за виновен и в това, че в периода 2013-2014 година е присвоил чужди пари, собственост на „БКД – Неделино” ЕООД, в размер на 9 759.58 лв. под формата на гориво и други за високопроходимия автомобил.

Проверка по рама

Димитров получи по-тежкото от двете наказания, а именно 18 месеца „лишаване от свобода“, но с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 1000 лева.
Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ