Криминални

Двойният убиец Мерт вече „живее в Маями“

Изминаха 8 години от зверското убийство, което разтърси Джебел. От толкова време авторът на зловещото деяние Мерт Мехмед е в затвора, излежавайки 28-годишна присъда за буквалната екзекуция на майка и детето й.

„Живее в Маями, родом от Ню Йорк, работи в Емпайър Стейт Билдинг“, пък посочва в профила си в социалните мрежи Мерт, съобщава 24rodopi.com.

Интересно е, че джебелчанинът е отбелязал, че е завършил местна гимназия през 2017-та или на третата си година зад решетките.

„Няма справедливост, няма мир, майната й на полицията“, е написал Мерт дни преди да хване брадвата и се промъкне в жилището на 24-годишната Джейлян. Той влиза в апартамента на първия етаж с мисълта да краде. Познавал се е с жертвата, чийто съпруг работил по това време зад граница. Жената се събужда и Мерт я убива с удар с брадвата. Същата е съдбата и на малката дъщеричка на Джейлян. Два удара с топора отнемат живота на първокласничката. Мерт задига каквито пари е открил и напуска жилището. На другия ден с тях отива на пазара с майка си и си купува маратонки. С тях е и в съдебната зала.

Дни по-късно телата са намерени. Ужасяваща кървава баня в жилището в тихия блок в Джебел.

Проверка по рама

18-годишният Мерт не може да получи доживотна присъда по Закон-заради възрастта си и поради факта, че иска съкратено съдебно следствие. Наказанието е 28 години, осем от които вече са излежани. След още 6 той ще може да поиска предсрочно условно освобождаване.

Зад решетките Мерт си прави селфита за фейсбук. Изкарал дипломи. Още на третата година в затвора двойният убиец започва да разполага със смартфон и интернет в килията, въпреки че е постановено да излежава присъдата си при първоначално строг режим. Потвърждават го и снимките из социалните мрежи, които впоследствие бяха изтрити. По това време майка му се хвали пред роднини и близки, че синът й е завършил средното си образование и се е сдобил с дипломи за готвач и за компютърна грамотност.

Във фейсбук Мерт публикува свои селфита от килията. На някои от тях е с приятели и видимо празнуват, на други пуши пура, а под един фотос дори е споделил, че се намира с авера си в Лас Вегас, Невада.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort