22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Дядка на 79 стана главсек на здравното министерство покрай Вежди Рашидов

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Стоян Стоянов, който скоро ще навърши 80 години, е поставен на поста главен секретар на здравното министерство. На сайта на ведомството липсва само неговата снимка от политическия кабинет, а като година на раждане е посочена 1951, но дори и така господинът е заковал почтените 72! А уж чиновничеството щеше да се подмладява.

В „Уикенд” вече сме описвали подробно кариерата на Стоян Стоянов във връзка с обява, публикувана от Министерството на правосъдието по времето на прословутия Дани Кирилов. Търсеше се главен секретар, понеже поста тогава заемаше 76-годишният Стоян Стоянов. Въпреки обявата за конкурс, той се закона като „временен” главен секретар още дълго време. Пратен е в заслужена пенсия от служебния министър Иван Демерджиев. Сега, отпочинал и с нови сили, незаменимият чиновник се връща, но този път в здравното министерство.

Според източниците ни, една от главните особености на дядката – администратор е, че е много изкусно борави с пускането на обществени поръчки. Казват, че е виртуоз в оформянето на поръчките под 30 бона, за да няма нужда от конкурси.

Стоянов, според запознати, има тясна връзка със счетоводна къща, на която разбира се никъде не се води собственик.

Проверка по рама

Кариерата му е във възход, както ни уверяват негови близки, покрай приятелството му с Вежди Рашидов, с когото били съседи в Драгалевци. По време на министерстването на Рашидов приятелят му Стоянов станал главен секретар на Министерството на културата. След това Боил Банов го подгонил, защото се разнесла мълвата за дребните му афери.

Стоянов обаче веднага бил приютен при Цецка Цачева, която в онези години се подвизава като правосъден министър. При нея се оказал вакантен поста на главен секретар, понеже дамата, която го заемала, заминала в Москва като аташе, ръководител на посолския комплекс. Приятелят на Рашидов едва се нанесъл при Цачева и веднага побързал да привлече и свои хора, начело с чиновничката Людмила Василева, която преди това била юристка в здравното и в културното министерство.

На свой ред Дани Кирилов, подобно на Цецка Цачева, се сработил много добре с опитния Стоян Стоянов, който буквално се превърнал в несменяем, въпреки напредналата си възраст. За да го бетонират на поста измислили и онзи конкурс.

Сега след краткото си пенсионерстване господинът отново е на предна линия. Докато млади хора напразно си търсят работа и дори вярват, че могат да я заемат след конкурси.

Материалът Дядка на 79 стана главсек на здравното министерство покрай Вежди Рашидов е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ