3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Един от първите признаци на ;множествена склероза е нарушението на паметта?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Хората с тази диагноза често забравят за наскорошни събития или важни детайли от живота си – било то на работата си или в ежедневните задачи.
Но освен проблемите с паметта у хората с множествена склероза могат да възникнат трудности с ориентация в пространството и времето.

Такива хора могат да се загубят дори на обичайни за тях места, те изпитват трудности с възприемане последователността на събитията.
При някои страдащи може да възникне непълно възприятие на околния свят, предизвикан от проблеми със зрителните процеси.

Освен това може да се наблюдава промяна в походката, неувереност в движенията или координацията, което може да се отрази на ежедневието. 

Други признаци на това заболяване са промяна в настроението и емоционални разстройства. Такива хора страдат от депресия, тревога, раздразнителност, чести колебания в настроението.
Всичко това предполага трудности във взаимоотношенията. Други възможни признаци на множествената склероза са честа уморяемост, болки или изтръпване в различни части на тялото, неконтролируемо уриниране.

Проверка по рама

Имайте предвид, че изброените симптоми могат да се различават при отделните пациенти и да се променят, затова е важно да се обърнете към лекар за потвърждаване на диагнозата.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ