13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Едва две години и половина затвор за шофьора, прегазил дете на паркинг

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Шофьорът, прегазил 2-годишно дете с микробус на паркинга на базар „Илиянци” в София, получи 2 години и 6 месеца затвор. Трагичният инцидент стана преди 3 години. Момченцето било с баба си и дядо си. Почерненото семейство настоява за справедлива присъда.
„Отидохме, за да му купим кола на батерии. След като влязохме, видя едно камионче и отиде към него. Поисках да ми изкарат от склада ново, за да го купя. През това време излязохме навън. Въпросният бус се движеше от портала навътре. Не е имало маневра назад. Според мен шофьорът караше с над 40 км/ч. Според експертизите се е движел с 18 км/ч. Не е употребил алкохол. След инцидента мъжът слезе от буса, дойде и полиция. След като констатираха, че детето е загинало на място, той се укри”, разказа в ефира на „Здравей, България” Крум Милчов, дядо на загиналото дете.

По думите му присъда от по-малко от 3 години е подигравка. „Ще обжалваме решението. Ще искам среща с министъра на правосъдието и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Искаме законът да се промени”, обясни Крум Милчов.
Криминално

Новините Днес
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ