19 C
София
петък, юни 14, 2024

ЕКШЪН на пристанище „Европа”: Арестуваха четирима от групата на Ники Митничаря!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Четирима човека от обкръжението на митичния Николай Филипов – Ники Митничаря, са арестувани при спецоперация на неговото частно пристанище „Европа” в Бургас.

Според „Флагман” Ники Митничаря, който е бивш съпруг на депутатката от „Атака” Калина Крумова, бил извън България и разполагал с откъслечена информация за случващото се.

От вчера на територията на частното пристанище „Европа” в Бургас тече разследване. Към настоящия момент е известно само, че има задържани в ареста четирима служители – две жени и двама мъже.

Ники Митничаря е шеф на незаконния дърводобив в Бургас (касиерът на Черепа спечели €10 млн.)

„Моя доверителка е била удряна в главата от цивилен полицейски служител. Успях да проведа адвокатско свиждане с нея в ареста на Пето РУ-Бургас преди броени минути. Тя изглежда много зле. Има белези от удар на лявата скула, както и белези по лявата ръка”, съобщи адвокат Веселина Василева, която представлява служителката от счетоводството на пристанището, както и нейния брат. И двамата са в ареста.

Проверка по рама

Заповедите им за задържане, както и тези на другите двама служители, са били издадени 13 часа, след като фактически били арестувани на територията на пристанището, без да имат възможност да се чуят с когото и да било. Забранено им е било и да се обадят и на адвокат, твърдят от групичката на Ники Митничаря.

Василева заяви, че внася в Окръжна прокуратура искане за незабавно освидетелстване на нейната доверителка. Не е ясно под чие ръководство се провежда операцията и дали в нея са включени специализирани сили на МВР. Наблюдаващ прокурор е Зоя Милтиядова.

Пристанище „Европа” е специализирано за експорт на дървени материали и дърва за огрев. На негова територия се изкупуват черни и цветни метали. Разполага с две корабни места и четири карго кораба.

По всяка вероятност проверката се извършва от ОДМВР-Бургас след сигнал, че с корабите се осъществява търговия с контрабандни горива и се укриват акцизи. Текат разпити.

Материалът ЕКШЪН на пристанище „Европа”: Арестуваха четирима от групата на Ники Митничаря! е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ